Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

– Άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό της ανατολικής Ουκρανίας
– Σοκαριστικές εικόνες με απανθρακωμένα πτώματα
– Απίστευτες οι περιγραφές όσων επέζησαν και βγήκαν ζωντανοί από το κτίριο: Έπρεπε να πατήσουμε επί πτωμάτων για να ξεφύγουμε!
– Αλληλοκατηγορούνται για το μακελειό Κίεβο και Μόσχα
– Μάχες σώμα με σώμα στο Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ
– ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ

Πένθος, θρήνος και δάκρυα για τους νεκρούς της Οδησσού. Ο εμφύλιος πόλεμος που σπαράζει την Ουκρανία εξαπλώνεται και αφήνει πίσω του φρίκη και δεκάδες νεκρούς.

Το μακελειό στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό, το βράδυ της Παρασκευής, στοιχειώνει τη χώρα. Και στοιχειώνει όλους όσους μέσω των διεθνών πρακτορείων έρχονται αντιμέτωποι με τη φρίκη των όσων έγιναν.

Οι φωτογραφίες και τα video που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Άνθρωποι απανθρακωμένοι. Κάποιοι κάηκαν ζωντανοί. Άλλοι βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER  Republic of Donetsk ‏@alexlaserthrow
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER  Republic of Donetsk ‏@alexlaserthrow
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER  Republic of Donetsk ‏@alexlaserthrow


Στην πλειοψηφία τους οι νεκροί είναι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Σε video του Russia Today φαίνεται ένας άνθρωπος να πηδά στο κενό από το φλεγόμενο κτίριο για να γλιτώσει. Όσοι όμως κατάφεραν να βγουν από το κτίριο, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους διαδηλωτές. ΧΑΟΣ!

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με το Russia Today, 1500 υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου μαζί με οπαδούς της Τσερνομόρετς (τοπική ποδοσφαιρική ομάδα) και μέλη του ναζιστικού κόμματος Δεξιός Τομέας (που ήταν οπλισμένα με αλυσίδες, μπαστούνια και ασπίδες) επιχείρησαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Δόξα στην Ουκρανία», «Θάνατος στους εχθρούς», «Μαχαίρι στους Ρώσους» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν. Η σύγκρουση με τους φιλορώσους διαδηλωτές δεν άργησε να έρθει. Πετροπόλεμος, «βροχή» από μολότοφ, δακρυγόνα. Τα πεζοδρόμια δεν άργησαν να γεμίσουν αίμα!

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Russia Today πως μέσα στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο γυναίκες και παιδιά.

Κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν στην ταράτσα του κτιρίου. Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός από τους 50 διασωθέντες που βρέθηκαν στην ταράτσα και στη συνέχεια σώθηκαν από την αστυνομία. Είπε ο άνδρας στο Russia Today. «Κρυφτήκαμε στην ταράτσα για να γλιτώσουμε από το εξαγριωμένο πλήθος. Μας ανάγκασαν με τη βία να μπούμε στο κτίριο και μας πετούσαν μολοτοφ και πέτρες. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, δε μπορούσαν να βγουν. Δε μπορούσαμε να κατέβουμε, βλέπαμε ανθρώπους σε άλλους ορόφους να βγαίνουν και να τους επιτίθεται το πλήθος σαν αγέλη λύκων! Έπρεπε να πατήσουμε σε πτώματα καθώς κατεβαίναμε τις σκάλες!»

Ο απολογισμός τραγικός. 39 νεκροί από τη φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων κι άλλοι τέσσερις στις συγκρούσεις στο δρόμο. Συνολικά 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οδησσό το βράδυ της Παρασκευής

Στην Οδησσό κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, ενώ από το πρωί πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από το κτίριο των συνδικάτων στη μνήμη των νεκρών.

Και ενώ η Ουκρανία θρηνεί κι άλλους νεκρούς, οι μάχες μαίνονται στο Σλαβιάσνκ και το Κραματόρσκ, ενώ Κίεβο και Μόσχα ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό της Οδησσού.


Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) όσα έγιναν «συντονίστηκαν από ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία». «Πολιτοφύλακες που ήρθαν από το έδαφος της Τρανσδνειστερίας (σ.σ φιλορωσική δημοκρατία που αποσχίσθηκε από τη Μολδαβία που βρίσκεται κοντά την Οδησσό) «έλαβαν μέρος στα επεισόδια βίας, τα οποία οργανώθηκαν από ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία».


Η επιχείρηση αυτή χρηματοδοτήθηκε από τον πρώην αντιπρόεδρο Σεργκέι Αρμπούζοφ και τον πρώην υπουργό Εσόδων Ολεξάντρε Κλιμένκο, σύμφωνα με το Κίεβο. Αυτοί οι δύο αποτελούν μέρος της «Οικογένειας», όπως είναι το προσωνύμιο της πολιτικοοικονομικής κλίκας που ενισχύθηκε υπό την προεδρία του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Δυο νεκροί, 12 τραυματίες στο Κραματόρσκ

Την ίδια ώρα μαίνονται οι συγκρούσεις στο Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις των ουκρανικών δυνάμεων με φιλορώσους αυτονομιστές.

Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ένας ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ο οποίος επικαλείται ιατρικές πηγές ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον πέντε και έχουν τραυματιστεί άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι.

Η Κραματόρσκ, περίπου 15 χλμ. νότια της Σλαβιάνσκ, έγινε πεδίο βίαιων συγκρούσεων μετά την διαταγή της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο να αρχίσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις της χώρας ανακατέλαβαν το αρχηγείο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. «Τώρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Εθνοφρουράς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Εικόνες που μετέδωσαν ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να κινούνται στους δρόμους της πόλης.

Ο Βασίλ Κρουτόφ, επικεφαλής του κέντρου αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, είχε δηλώσει νωρίς το απόγευμα ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη σφοδρές μάχες στην Κραματόρσκ.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Κρουτόφ είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι ακούγονται «πυρά όπλων» και μαίνονται «συγκρούσεις γύρω από την Κραματόρσκ. «Αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και στις ανατολικές περιφέρειες δεν είναι απλώς ένα είδος πρόσκαιρης εξέγερσης, στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Συρία η Ουκρανία! Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στην Οδησσό – Το Κίεβο σκοτώνει αμάχους στο Κραματόρσκ λένε οι φιλορώσοι – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Στη δίνη του εμφυλίου η Ουκρανία – Σκληρές μάχες στο Κραματόρσκ – Πάνω από 30 οι νεκροί στην Οδησσό από φωτιά σε κτίριο

Κόλαση φωτιάς στην Οδησσό της Ουκρανίας – Εθνικιστές λαμπάδιασαν κτίριο και πέθαναν 38 άνθρωποι – ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Φλέγεται η Ουκρανία – Αιματηρές συγκρούσεις στην Οδησσό
Η στιγμή της κατάρριψης ουκρανικού ελικοπτέρου στο Σλαβιάνσκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε