Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Να δώσουμε την Γάζα στον ΟΗΕ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Σχέδια για το μέλλον της Γάζας κάνει το Ισραήλ, που μάλλον θεωρεί ότι η περιοχή του ανήκει και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Γι’ αυτό προφανώς και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν πρότεινε τον έλεγχο της περιοχής να αναλάβει ο ΟΗΕ!

Την ώρα που η Γάζα βομβαρδίζεται και άμαχοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, σκοτώνονται, ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του ελέγχου της Γάζας στα Ηνωμένα Έθνη.

“Όλοι ρωτάνε, τι θα συμβεί μετά το τέλος της επιχείρησης; Ας υποθέσουμε ότι το Ισραήλ νικάει την Χαμάς. Υπάρχουν λιγοστές επιλογές. Ο διεθνής έλεγχος της Γάζας, από τα Ηνωμένα Έθνη, σίγουρα θα πρέπει να εξεταστεί”, είπε.

Ο Ισραηλινός υπουργός επικαλέστηκε ως παραδείγματα τη Βρετανική Εντολή για την Παλαιστίνη και τις εντολές ελέγχου του ΟΗΕ για το Ανατολικό Τιμόρ και το Κόσοβο.

“Το είδαμε να λειτουργεί αρκετά καλά εκεί… Απαιτεί μία συμφωνία ανάμεσα σε εμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή. Δεν απαιτεί την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, μόνο συμφωνία των εμπλεκομένων πλευρών, του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής”, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έσπασαν” την εκεχειρία που οι ίδιοι κήρυξαν! Νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα: σκότωσαν 8χρονο κοριτσάκι σε νέα επιχείρηση

Νέα εκεχειρία επτά ωρών στη Γάζα – Ισραήλ για την επίθεση στο σχολείο: Στοχεύαμε μηχανάκι!

Βόμβα Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Κέρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Μέση Ανατολή

Βομβάρδισαν ξανά σχολείο – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Έκκληση της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ – Μην πλήττετε άμαχους

Υπέρ των επιθέσεων του Ισραήλ ο Ντέιβιντ Μπλατ!

Ο πόλεμος των τούνελ στη Γάζα! – Βίντεο και φωτό που συγκλονίζουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε