Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα σκότωσε μαχητή της Χαμάς

Αλλα 8 ατομα τραυματίστηκαν απο τους πυραύλους που εξαπέλυσαν ισραηλινά μαχητικά εναντλιον κτιρίων που χρησιμοποιούνται απο τη Χαμάς.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως θα εκδικηθεί για το θάνατο ενός από τα στρατιωτικά της στελέχη, στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης που προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας ως αντίποινα για την εκτόξευση παλαιστινιακού πυραύλου την Παρασκευή εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς, επισημαίνει πως το θύμα ήταν ο Ισα Αλ-Μπατράν, 40 ετών, ένας από τους ανώτατους διοικητές της οργάνωσης και ειδικός στην κατασκευή πυραύλων. Ο Αλ-Μπατράν σκοτώθηκε όταν ισραηλινός πύραυλος έπεσε στο αυτοκίνητό του κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Μαγκάζι, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ο συγκεκριμένος στόχος ήταν μια αποθήκη στην οποία κατασκευάζονταν όπλα.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίσης τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους εναντίον κτιρίων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του κινήματος της Χαμάς, τραυματίζοντας οκτώ άτομα, αρκετά σοβαρά, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα.Πρόκειται για κτίρια που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς πριν η Φάταχ εκδιωχθεί από τη Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν επίσης υπόγειες στοές που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως “καθιστά την Χαμάς απολύτως υπεύθυνη για την τρομοκρατία που προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε