Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξανανοίγουν οι φάκελοι 746 ανεξιχνίαστων εγκλημάτων που πιθανώς διέπραξαν νεοναζί

Ξανανοίγουν οι φάκελοι 746 ανεξιχνίαστων εγκλημάτων που πιθανώς διέπραξαν νεοναζί

Η αστυνομία της Γερμανίας θα επανεξετάσει 746 ανεξιχνίαστα εγκλήματα που διαπράχθηκαν την τελευταία εικοσαετία για να διαπιστώσει εάν υπάρχει περίπτωση να συνδέονται με τη δράση νεοναζιστικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Οι αρχές έχουν ήδη εξετάσει 3.300 βίαια εγκλήματα —κυρίως δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας— που διαπράχθηκαν από το 1990 έως το 2011 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι 726 υποθέσεις θα πρέπει να ερευνηθούν ξανά εις βάθος για να εξακριβωθεί εάν οι δράστες έχουν κάποια σχέση με την ακροδεξιά, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας.

Τα αποτελέσματα της επανεξέτασης των φακέλων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη άνοιξη, πρόσθεσε. “Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε σε πόσες από αυτές θα επαληθευτούν” οι υποψίες των αρχών, κατέληξε ο Χέντρικ Λέργκες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών το 1990 έχουν καταγραφεί στη χώρα 63 ανθρωποκτονίες που αποδίδονται σε νεοναζιστές.

Το 2011 η Γερμανία συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη ότι 10 ανεξιχνίαστες δολοφονίες που διαπράχθηκαν την περίοδο 2000-2007 με θύματα οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μια Γερμανίδα αστυνομικίνα είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη για τους φόνους αυτούς σε μια νεοναζιστική οργάνωση. Δύο από τα μέλη της, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ αυτοκτόνησαν μετά από μια αποτυχημένη ληστεία, φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν. Το τρίτο μέλος, η Μπεάτε Τσέπε, συνελήφθη και αυτήν την περίοδο δικάζεται στο Μόναχο.

Όλοι τους ζούσαν επί πολλά χρόνια στη Θουριγγία και η αστυνομία δεν τους είχε ενοχλήσει. Αντιθέτως, απέδιδε τις δολοφονίες των μεταναστών σε “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” υποστηρίζοντας ότι τα θύματα εμπλέκονταν στο οργανωμένο έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χάινριχ Μπέρε

ΒΙΝΤΕΟ: Η ώρα της “πληρωμής” για τους ναζί – Δίκη Νυρεμβέργης και οι εκτελέσεις

Βρέθηκαν 1.500 πίνακες μεγάλων ζωγράφων που πιθανόν είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί

Πως οι ναζί τα “έπαιρναν” από τα πνευματικά δικαιώματα κάθε καλλιτέχνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε