Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κένυα: Σκότωσαν τη «λευκή χήρα»; – Απελευθερώθηκαν οι όμηροι, μάχη με τους ενόπλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILY MAIL
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILY MAIL

Το πτώμα μιας λευκής γυναίκας βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα ισλαμιστών μαχητών, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πτώμα της λευκής γυναίκας ανήκει, πιθανότατα, στη Σαμάνθα Λιουθγουάιτ, την επονομαζόμενη και «λευκή χήρα». Η 29χρονη, καταζητούμενη από τη Βρετανία, είναι γυναίκα ενός από τους βομβιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μετρό του Λονδίνου.

Υπάρχει πληροφορία πως όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί

Όλα αυτά ενώ όλα δείχνουν πως έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να λήξει οριστικά η υπόθεση ομηρείας στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με Κενυάτες αξιωματούχους από τα ξημερώματα της Τρίτης οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τον έλεγχο του εμπορικού κέντρο και οι δράστες, ένας ή δυο όπως μεταδίδεται, έχουν απομονωθεί στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, οι ένοπλοι εντοπίσθηκαν και απομονώθηκαν σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου. Σποραδικά πυρά και ο ήχος μίας έκρηξης ακούστηκαν από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Κι άλλοι δυτικοί ανάμεσα στους δράστες;

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που τους έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Κένυας σχετικά με την ανάμειξη ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων στην επίθεση, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Πηγή των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για τις υποψίες των κενυατικών αρχών πως άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων εμπλέκονται στην επίθεση, μεταξύ αυτών πιθανώς και Αμερικανοί πολίτες ή κάτοικοι.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Κένυας, Τζούλιους Καράντζι, δήλωσε ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στο εμπορικό κέντρο είναι διαφόρων εθνικοτήτων. «Υποψιαζόμαστε ποιοι είναι, από ποια χώρα προέρχονται και πόσοι είναι συνολικά. Υποψιαζόμαστε επίσης τι η επίθεση αυτή δεν αποτελεί ένα τοπικό συμβάν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παγκόσμια τρομοκρατία και έχουμε βάσιμες πληροφορίες που υποδεικνύουν κάτι τέτοιο», είπε. Πρόσθεσε, πως είναι «ξεκάθαρο ότι στην επίθεση συμμετείχαν άνθρωποι από όλο τον κόσμο».

69 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι

Η σομαλική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε μέσω Twitter την ευθύνη για την εισβολή στο εμπορικό κέντρο, δίνοντας τα ονόματα τριών Αμερικανών, ενός Καναδού, ενός Σουηδού, δύο Βρετανών και ενός Φιλανδού που ήταν μεταξύ των ενόπλων. Πολλές αμερικανικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας πιστεύουν ότι ο εν λόγω λογαριασμός στο Twitter καθώς και οι σχετικές αναρτήσεις είναι ψευδείς.

Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές έχουν παραδεχτεί ότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει στη Σομαλία για να εκπαιδευτούν ή να ενταχθούν στην αλ Σαμπάαμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων ή των ομήρων στην Κένυα

Κένυα: Σχεδόν όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν, δηλώνει ο ΥΠΕΣ

Ποια είναι η «λευκή χήρα», η γυναίκα «εγκέφαλος» του μακελειού στην Κένυα (ΦΩΤΟ)

Η γυναίκα πίσω από το μακελειό στην Κένυα – Η Βρετανίδα «λευκή χήρα» και το θρίλερ που συνεχίζεται

Κένυα: Video σοκ από τη στιγμή της εισβολής στο εμπορικό κέντρο

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στην Κένυα – 68 οι νεκροί

Συνέχεια στο θρίλερ στην Κένυα – Θρήνος για τα θύματα – Σοκαριστικές ΦΩΤΟ

Θρίλερ στην Κένυα: 59 οι νεκροί, κρατούνται ακόμη όμηροι στο εμπορικό κέντρο

Φωτογραφίες ΣΟΚ από τη σφαγή σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε