Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στην Κένυα – 68 οι νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι της Κένυας την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Σομαλοί ισλαμιστές αυξήθηκε στους 68, αφού ανασύρθηκαν άλλες 9 σοροί, ανακοίνωσε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στην Κένυα μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Θρήνος στη Κένυα για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης ενώ το θρίλερ συνεχίζεται, αφού μέσα στο εμπορικό κρατούνται ακόμη πολλοί όμηροι.

ΦΩΤΟ REUTERS

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους ισλαμιστές ενόπλους σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι όπου έχουν εισβάλει από χθες και κρατούν ομήρους «θα τερματιστεί απόψε», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για την Αντιμετώπιση Καταστροφών της Κένυας στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Βρίσκεται σε εξέλιξη «μια μείζων επιχείρηση για να τερματιστεί η διήμερη πολιορκία στο Ουέστγκεϊτ Μολ», ανέφερε ακόμη.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την επίθεση, την οποία η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» της σομαλικής οργάνωσης Σεμπάμπ.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Κένυας να προσαγάγει τους δράστες της επίθεσης αυτής ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέχεια στο θρίλερ στην Κένυα – Θρήνος για τα θύματα – Σοκαριστικές ΦΩΤΟ

Θρίλερ στην Κένυα: 59 οι νεκροί, κρατούνται ακόμη όμηροι στο εμπορικό κέντρο

Φωτογραφίες ΣΟΚ από τη σφαγή σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Κένυα: Μακελειό σε εμπορικό κέντρο – Κρατούν ομήρους

Κένυα: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο με 4 τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε