Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Η γυναίκα πίσω από το μακελειό στην Κένυα – Η Βρετανίδα «λευκή χήρα» και το θρίλερ που συνεχίζεται

Αυτή είναι η γυναίκα πίσω από το μακελειό σύμφωνα με την Daily Mail
Αυτή είναι η γυναίκα πίσω από το μακελειό σύμφωνα με την Daily Mail

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα, όπου Σομαλοί ισλαμιστές μαχητές σφαγίασαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά!

Η τρομοκρατική επίθεση της οργάνωσης Σεμπάμπ, των Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, έγινε υπό τις οδηγίες μιας γυναίκας, της Βρετανίδας 29χρονης Samantha Lewthwaite, της αποκαλούμενης «λευκής χήρας», γυναίκας ενός από τους βομβιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου.

69 νεκροί, 63 αγνοούμενοι και σχεδόν 200 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός σύμφωνα με τον κενυατικό Ερυθρό Σταυρό

Στρατιώτες είπαν, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως μια λευκή γυναίκα που φορούσε βέλος, έδινε εντολές στους δράστες στα αραβικά μέσα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, κατά την εισβολή το περασμένο Σάββατο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εκτελέστηκαν γιατί δε μπορούσαν να απαγγείλουν το Κοράνι ή να προφέρουν το όνομα της μητέρας του προφήτη Μωάμεθ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν έγινε η εισβολή, οι μουσουλμάνοι που βρίσκονταν εκεί διατάχθηκαν να φύγουν και όμηροι κρατήθηκαν κυρίως λευκοί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Απειλούν να σκοτώσουν ομήρους

Στο Ναϊρόμπι, το θρίλερ που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου συνεχίζεται. Εκατοντάδες όμηροι έχουν απελευθερωθεί αλλά10 άνθρωποι παραμένουν στα χέρια των δραστών, οι οποίοι έχουν απομονωθεί. Και οι ισλαμιστές απειλούν να τους εκτελέσουν.

“Δίνουμε την άδεια στους μουτζαχεντίν που βρίσκονται εντός του κτιρίου ‘να ενεργήσουν κατά’ των ομήρων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των σεμπάμπ, ο σεΐχης Αλι Μουχάμουντ Ραζ, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Νωρίτερα, τα ξημερώματα, ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο εμπορικό κέντρο Westgate . Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας εξαπέλυσαν επίθεση για να εξουδετερώσουν τους ενόπλους ισλαμιστές. Οι εκρήξεις ακολούθησαν έντονα πυρά που διήρκεσαν 15 λεπτά.

Ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε τη νύχτα ότι έχει απομονώσει τους ενόπλους και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο των περισσοτέρων τμημάτων του κτιρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας ανιψιός του προέδρου της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κένυα: Video σοκ από τη στιγμή της εισβολής στο εμπορικό κέντρο

Συνέχεια στο θρίλερ στην Κένυα – Θρήνος για τα θύματα – Σοκαριστικές ΦΩΤΟ

Θρίλερ στην Κένυα: 59 οι νεκροί, κρατούνται ακόμη όμηροι στο εμπορικό κέντρο

Φωτογραφίες ΣΟΚ από τη σφαγή σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Κένυα: Μακελειό σε εμπορικό κέντρο – Κρατούν ομήρους

Κένυα: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο με 4 τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε