Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με… απειλές

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με… απειλές

Γεμάτο απειλές ήταν το μήνυμα ενόψει Πρωτοχρονιάς του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Απειλές για… πυρηνική καταστροφή! Καλά ξεκινήσαμε…

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι θα επιδιώξει καλύτερες σχέσεις με τη Σεούλ τη χρονιά αυτή που μόλις ξεκίνησε καταβάλλοντας “μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωσή τους”, ενώ κάλεσε τη Νότια Κορέα να προβεί σε παρόμοια βήματα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ο Κιμ δήλωσε επίσης ότι θα αυξήσει τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας το 2014 και προειδοποίησε για τον κίνδυνο “πυρηνικής καταστροφής” στην κορεατική χερσόνησο, αν αυτή γνωρίσει ένα νέο πόλεμο, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αλώβητες από τη σύγκρουση αυτή.

“Αν πόλεμος ξεσπάσει στη χερσόνησο θα προκαλέσει μαζική πυρηνική καταστροφή και οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα είναι ασφαλείς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση όπου ένα μικρό τυχαίο στρατιωτικό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο”.

Για πρώτη φορά μετά την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, ο Κιμ μίλησε δημόσια για τον άλλοτε μέντορά του. Και τον χαρακτήρισε «απόβρασμα» σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. “Η κάθαρση αυτή συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της ενότητας του κόμματος και της επανάστασης. Το κόμμα μας έλαβε πέρυσι καθοριστικά μέτρα για να περιορίσει σάπια στοιχεία στις τάξεις του”, τόνισε.

Παραμονή πρωτοχρονιάς το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA δημοσιοποίησε φωτογραφίες του Κιμ να επισκέπτεται ένα νέο χιονοδρομικό θέρετρο του βορρά το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε “άψογο” και να κάνει περίπατο στις πλαγιές του.

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτες αναλυτές και στρατιωτικούς αξιωματούχους, το καθεστώς μπορεί να επιδίδεται σε πολεμοχαρείς δηλώσεις στις αρχές του έτους για να επιτύχει συσπείρωση γύρω από τον ηγέτη του. Άλλωστε η Βόρεια Κορέα, κομμουνιστική χώρα που διοικείται δια σιδηράς πυγμής από τη δυναστεία των Κιμ τα τελευταία 60 χρόνια, συνηθίζει τέτοιου είδους δηλώσεις, όμως η εκτέλεση του Τζανγκ ανησυχεί τις ΗΠΑ και τη Σεούλ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εκτέλεση αυτή μπορεί να είναι ένδειξη διαφωνιών στους κόλπους της βορειοκορεατικής ελίτ, ωστόσο για άλλους, υπογραμμίζει την ανάληψη του πλήρους ελέγχου από τον Κιμ.

Με την ομιλία του ο Κιμ δείχνει επίσης ότι θέλει με κάθε κόστος να συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο η Ουάσινγκτον και η Σεούλ εκτιμούν ότι στοχεύει στην κατασκευή ατομικού όπλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλωσήρθες 2014! Με πάρτι και πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το νέο χρόνο η υφήλιος!

Η αληθινή αιτία που ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτέλεσε τον θείο του!

Βόρεια Κορέα: «Εμφανίστηκε» η γυναίκα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Από την εκτέλεση στην… παρέλαση για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

“Αδίστακτος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας! Εξαφανίζει κάθε πιθανό εχθρό”

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε τον θείο του και πήγε για… σκι (ΦΩΤΟ)

Βόρεια Κορέα: Υπεύθυνη… κηδειών, στο στενό κύκλο εξουσίας η θεία του Κιμ Γιονγν Ουν

Βόρεια Κορέα: Η αυτοκρατορία του τρόμου – Μαζικές εκτελέσεις σε δημόσια θέα – Προδότης όποιος έχει… Βίβλο κι όποιος παραπονιέται

Βόρεια Κορέα: Πριν τον εκτελέσουν, τον εξαφάνισαν από παντού! (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε