Τρίτη, 18 Ιουν.
34oC Αθήνα

Κόσοβο: Το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε σε 10 δήμους, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Κόσοβο: Το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε σε 10 δήμους, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη δημάρχων στους δήμους του Κοσόβου ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Από τους συνολικά 38 δήμους του Κόσοβου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέδειξαν δήμαρχο από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου επικράτησε σε συνολικά 11 δήμους.

Όμως επειδή η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο (Eulex) αρνήθηκε το αίτημα ο Σάμι Λιουστάκου να ορκιστεί δήμαρχος του δήμου Σρμπιτσα από το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου εκλέγονται συνολικά 10 δήμαρχοι.

Στο δήμο Σρμπιτσα εντός 45 ημερών πρέπει να διεξαχθεί νέος γύρος εκλογών για δήμαρχο, καθώς ο Σάμι Λιουστάκου βρίσκεται στη φυλακή ως ύποπτος για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσόβου.

Η αντιπολιτευόμενη Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου επικράτησε σε εννέα δήμους, η Πρωτοβουλία Πολιτών “Srpska” (ο πολιτικός συνδυασμός των Σέρβων του Κοσόβου που υποστηρίχθηκε από το Βελιγράδι) σε οκτώ δήμους, η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου σε τρεις δήμους και η Συμμαχία για το νέο Κόσοβο σε δύο δήμους.

Το αντιπολιτευόμενο κίνημα “Αυτοδιάθεση”, το Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα, η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Μαλίσεβο και το Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα εκλέγουν από ένα δήμαρχο.

Στο δήμο Πάρτες στις 15 Δεκεμβρίου θα επαναληφθούν οι εκλογές σε τρία εκλογικά κέντρα, οπότε θα γίνει γνωστό αν θα εκλεγεί δήμαρχος ο υποψήφιος της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Srpska” ή του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαφές του υπ. Εξωτερικών του Κοσόβου στη Σόφια

“Νίκησε η Σερβία”, δήλωσε ο νικητής των δημοτικών εκλογών στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Σερβία: Οι EULEX, KFOR και UNMIK να παραμείνουν στο Κόσοβο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε