Κόσμος

Λιβερία: Αποκλεισμένοι εκατοντάδες πολίτες χωρίς νερό και φαγητό

Εκατοντάδες Λιβεριανοί παραμένουν αποκλεισμένοι από τον στρατό στη δυτική Λιβερία, στην επαρχία Γκραντ Κέιπ Μάουντ που συνορεύει με τη Σιέρα Λεόνε λόγω της επιδημίας του Εμπολα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έστησαν οδοφράγματα και από την Τετάρτη απαγορεύουν την πρόσβαση στην πρωτεύουσα Μονρόβια, λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα.

“Έχουμε αυστηρές εντολές να μην αφήσουμε κανέναν να περάσει το οδόφραγμα”, εξήγησε ένας αξιωματικός στο φυλάκιο που ελέγχει τον δρόμο ο οποίος οδηγεί στη Μονρόβια.

“Βρισκόμαστε εδώ από χθες (Τετάρτη) το απόγευμα. Το πρωί πήγα να δω τους γονείς μου στο Σίντζε και, επιστρέφοντας, με σταμάτησε εδώ ο στρατός και η αστυνομία. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να περάσω, μολονότι έχω αφήσει τα παιδιά μου μόνα στο σπίτι”, είπε μια 35χρονη γυναίκα, η Χάουα Κόλι.

“Η ανακοίνωση της προέδρου έγινε το βράδυ αλλά εμείς είμαστε εδώ από το απόγευμα, χωρίς τρόφιμα ή νερό. Δεν γίνεται να παραμείνουμε εδώ, μέσα στη βροχή, χωρίς κατάλυμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό”, είπε ένας άλλος αποκλεισμένος κάτοικος, ο Τζάκσον Φρίμαν.

Ο υπουργός Πληροφοριών Λιούις Μπράουν δικαιολόγησε το μέτρο επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο για να περιοριστεί η επιδημία. “Πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να μειωθούν οι κίνδυνοι, διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα φεύγουν από τις πληγείσες περιοχές για να πάνε σε άλλες αν δεν βεβαιωθούμε ότι δεν νοσούν”, είπε χαρακτηριστικά.

Η επαρχία Γκραντ Κέιπ Τάουν, απ’ όπου δύο φορείς του ιού Έμπολα το έσκασαν την περασμένη εβδομάδα προς άγνωστη κατεύθυνση, ανήκει πλέον στις “επικίνδυνες ζώνες”, εξήγησε ο υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας 40χρονος που παρουσίαζε συμπτώματα του Έμπολα πέθανε στην Τζέντα – Κόσμος

Λιβερία: Ο φόβος για τον Έμπολα γιγαντώνεται! – Πετούν στο δρόμο τους νεκρούς τους για να μην μπουν σε καραντίνα! – Κόσμος

Διεθνής προβληματισμός για τον Έμπολα – Συνεδριάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ελβετία – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία