Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Λονδίνο: Ο τρόμος σε ζωντανή μετάδοση – Συγκλονιστικό video

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Εγκλωβισμένη στον 24ο όροφο του Πύργου Grenfell στο Λονδίνο, η 30χρονη Ράνια Ίμπραμ μετέδωσε μέσω live μέσω του Facebook τις τρομακτικές στιγμές της φωτιάς, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Η νεαρή γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, είναι ανάμεσα σε εκείνους που η τύχη τους αγνοείται.

Το video φέρει στο φως η Daily Mail. Δείχνει τις δραματικές στιγμές που η 30χρονη γυναίκα και τα δυο ανήλικα παιδιά τους επιχειρούν να δραπετεύσουν από το φλεγόμενο κτίριο. Προσπαθεί να βρει μια διέξοδο αλλά δεν υπάρχει πουθενά. Η τύχη της 30χρονης και των δυο παιδιών της, ηλικίας 3 και 5 ετών, αγνοείται από τη στιγμή που σταμάτησε να λειτουργεί το τηλέφωνό της.

Ουρλιάζει τρομαγμένη, ζητάει βοήθεια. Η Ράνια που κατάγεται από το Σουδάν φαίνεται να αγνοεί τις συμβουλές φίλων και οικογένειας να κρατήσει την πόρτα του διαμερίσματος κλειστή. Άλλοι ένοικοι φαίνονται να τρέχουν αναζητώντας άσυλο.

Η Ράνια βγαίνει και στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και ακούγεται να μιλάει με κάποιον στο τηλέφωνο και να του λέει «η αστυνομία μας λέει να φύγουμε. Όλο το κτίριο έχει πιάσει φωτιά και είμαστε στους πάνω ορόφους. Πως θα φύγουμε;».

Σε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του video, η φίλη της 30χρονης γυναίκας ακούγεται να ουρλιάζει «είμαστε εγκλωβισμένοι στον 23ο όροφο. Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι πάνω».

Η Ράνια έμενε στον 24ο όροφο του κτιρίου μαζί με τον άνδρα και τα παιδιά της. Το μοιραίο βράδυ, ο άνδρας ήταν στην Αίγυπτο, είπε στη Daily Mail η 55χρονη Σουαΐρ Σαρίφ. Η νεαρή μητέρα κατάφερε να φύγει από το διαμέρισμά της και να φτάσει μέχρι τον από κάτω όροφο, όπου έμενε μια φίλη της.

Στο video ακούγεται να λέει «ω Θεέ μου» και συνεχίζει να καταγράφει μέχρι να σταματήσει το video. Από εκεί τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει που είναι η γυναίκα και τα παιδιά της.

Η Ράνια, φοβούμενη πως δεν πρόκειται να επιζήσει, στις 02:45 τα ξημερώματα έστειλε μήνυμα σε μια άλλη φίλη της λέγοντας της «συγχωρήστε με όλοι, αντίο».

Δείτε το σοκαριστικό video

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε