Κυριακή, 19 Μαΐ
26oC Αθήνα

Mary Anning: Ποιά είναι η γυναίκα που τιμάει η Google

Mary Anning: Ποιά είναι η γυναίκα που τιμάει η Google

Ακριβώς 215 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης παλαιοντολόγου Mary Anning, η Google αποφάσισε να την τιμήσει με ένα ξεχωριστό Doodle.

Η Βρετανίδα παλαιοντολόγος Mary Anning ήταν η γυναίκα που έκανε μερικές από τις πιο σημαντικές ιστορικά ανακαλύψεις απολιθωμάτων.
Η Mary Anning καταγόταν από φτωχή οικογένεια, και αναγκάστηκε να παλέψει πολύ στη ζωή της για να καταφέρει να αναγνωριστεί η δουλειά της
Γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 21 Μαΐου του 1799, και κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο με μια σειρά από κορυφαίες ανακαλύψεις απολιθωμάτων. Μία από αυτές ήταν το 1811 όταν ανακάλυψε τον πρώτο σκελετό ιχθυόσαυρου, ενώ το 1820 ανακάλυψε σκελετό από ένα νέου είδους θαλάσσιο ερπετό (τον Πλησιόσαυρο) και τον χειμώνα του 1821 κομμάτια του σκελετού ενός Πτεροδάκτυλου, του πρώτου πτερόσαυρου που είχε ανακαλυφθεί ποτέ.
Να σημειωθεί ότι για την εποχή της ήταν σπάνιο μία γυναίκα να αναγνωριστεί για την επιστημονικότητά της, ενώ της απαγόρευαν να συμμετάσχει στην επιστημονική κοινότητα ως ίση με τα υπόλοιπα πλούσια μέλη του αντίθετου φύλου.
Παρά τα εμπόδια, κατάφερε να γίνει πολύ γνωστή σε γεωλογικούς κύκλους στη Βρετανία, την Ευρώπη και ακόμη την Αμερική, ενώ πολύ συχνά προσέφευγαν σε αυτή για θέματα ανατομίας και συλλογής απολιθωμάτων. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να γίνει μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας του Λονδίνου, λόγω του φύλου της…
Το 2010, η Royal Society της Αγγλίας συμπεριέλαβε την Anning στη λίστα με τις 10 Βρετανίδες που επηρέασαν περισσότερο την ιστορία της επιστήμης.
 
Διαβάστε επίσης:
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε