Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μαύρη χρονιά για την αεροπλοϊα το 2014 – 4 τραγωδίες σε 5 μήνες!

Μαύρη χρονιά για την αεροπλοϊα το 2014 – 4 τραγωδίες σε 5 μήνες!

Ήταν 8 Μαρτίου 2014 όταν εξαφανίστηκε η πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών… Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες, και σήμερα ήδη μετράμε την τέταρτη αεροπορική τραγωδία. Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα…

Η πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών (MH370/MAS370) ήταν πτήση επιβατηγού αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προγραμματισμένο προορισμό το Πεκίνο της Κίνας. Η επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 227 επιβάτες από 15 χώρες, καθώς και 12 μέλη του πληρώματος.
Μέχρι και σήμερα, δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια και οι έρευνες έχουν διακοπεί λόγω καιρικών συνθηκών, και θα συνεχιστούν τους αμέσως επόμενους μήνες μέχρι να βρεθεί ένα ίχνος από ότι απέμεινε από το αεροσκάφος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι 10 θεωρίες συνωμοσίας για την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες

Η είδηση ότι άλλο ένα Boeing των αερογραμμών της Μαλαισίας μέσα σε διάστημα λιγότερο από 5 μήνες συνετρίβη αυτή τη φορά στην Ουκρανία άφησε την παγκόσμια κοινή γνώμη με ανοιχτό το στόμα…
Η πτήση της Malaysia Airlines (MH17/MAS17) αναχώρησε από το Άμστερνταμ με προορισμό το Κουάλα Λουμπούρ, και κατέπεσε στις 17 Ιουλίου 2014 στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Επέβαιναν 283 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα. Ουκρανοί και Ρώσοι αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη του αεροσκάφους που βύθισε εκατοντάδες οικογένειες στο πένθος!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηχητικό ντοκουμέντο! «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο» – Φιλορώσοι διοικητές περιγράφουν πως “έριξαν” το αεροπλάνο της Malaysian Airlines!
Ήθελαν να ρίξουν το αεροπλάνο του Πούτιν και κατέρριψαν το Boeing της Malaysia Airlines; Άφωνος ο πλανήτης απ’ την πολύνεκρη συντριβή στην Ουκρανία
Απίστευτο: Ο άνθρωπος που ξεγέλασε το θάνατο δύο φορές! (φωτό)

Η πτήση της TransAsia Airways Flight (GE222/TNA222) κατέπεσε κατά τη διάρκεια προσπάθειας για αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή Μαγκόνγκ στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν στις 23 Ιουλίου 2014. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και 4 άτομα πλήρωμα. Ο τραγικός απολογισμός ήταν 49 νεκροί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάλευε το αεροπλάνο στην Ταϊβάν με τον τυφώνα – Τελικά αναγκάστηκε να προσγειωθεί πάνω σε σπίτια

Σήμερα, 24 Ιουλίου 2014, μόλις μία μέρα μετά την τραγωδία στην Ταϊβάν, η πτήση της AH5017 Air Algerie σταμάτησε να εκπέμπει σήμα 50 λεπτά μετά την απογείωση από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, με προορισμό το Αλγέρι. ΠΙθανολογείται ότι κατέπεσε στο βόρειο Μάλι ή στο Νίγηρα, και η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συνεχίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε