Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μόσχα: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 161 τραυματίες από τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό (video)

Μόσχα: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 161 τραυματίες από τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό (video)

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ περισσότεροι από 161 άνθρωποι νοσηλεύονται, ορισμένοι σε βαριά τραυματισμένοι.

“Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν (επιτόπου) και ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο”, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Όλεγκ Σαλαγκάι σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική τηλεόραση, ενώ αυξάνεται συνέχεια ο απολογισμός των νεκρών.

“Επτά σοροί παραδόθηκαν στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα και βρίσκονται στην αίθουσα (του σταθμού). Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Έξι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο πρώτο βαγόνι. Στο δεύτερο βαγόνι, εξακολουθούν να βρίσκονται έξι πτώματα”, δήλωσε παράλληλα στο Ρία Νοβόστι ο Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, αναπληρωτής διευθυντής της πτέρυγας του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Σαλαγκάι, οι τραυματίες ανέρχονται αυτήν την στιγμή σε 161, εκ των οποίων οι 129 χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Από αυτούς που νοσηλεύονται οι 42 κρίνεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο μετρό. Έγινε ένα δυστύχημα, σκοτώθηκαν άνθρωποι”, δήλωσε αντιδρώντας ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.


Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε την αυριανή ημέρα πένθους για τα θύματα.

Τα αίτια του δυστυχήματος αυτού δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν. Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Μαρκίν δήλωσε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε έναν αριθμό αιτιών, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου να παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα ένα από τα βαγόνια. Ο ίδιος απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο Μαρκίν είχε δηλώσει εξάλλου νωρίτερα ότι ο εκτροχιασμός σημειώθηκε όταν ο συρμός φρενάρισε απότομα σε μια σήραγγα και επέρριψε την ευθύνη γι’ αυτό σε εσφαλμένο σήμα.

“Το σήμα αυτό εμφανίστηκε εσφαλμένα λόγω μιας πτώσης της τάσης του ρεύματος”, σημείωσε.
Το δυστύχημα συνέβη στην “μπλε γραμμή” του μετρό, στις 08:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδος), ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, τον σταθμό που βρίσκεται στο πιο μεγάλο βάθος σε όλο το μετρό και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβάρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2008.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν δεκάδες αιμόφυρτους επιβάτες όπως και άλλους που βρίσκονται παγιδευμένοι στα γεμάτα με καπνό βαγόνια.

Το δυστύχημα αυτό πιστεύεται ότι είναι το χειρότερο που σημειώνεται στην 79χρονη ιστορία του μετρό της Μόσχας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των πιο πολυσύχναστων του κόσμου. Μεταφέρει καθημερινά περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες.

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στη Μόσχα: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό συρμού του μετρό

32 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Σικάγο (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις

Τεράστια πυρκαγιά μετά από εκτροχιασμό τρένου στη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε