Κόσμος

Μπερλουσκόνι: Θα πάω φυλακή, δε θα δεχτώ κατ’ οίκον περιορισμό

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε περίπτωση καταδίκης από τον 'Αρειο Πάγο, δεν πρόκειται να δεχθεί κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά θα πάει, κανονικά, στην φυλακή», γράφει η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα «Libero», η οποία προβάλλει τις σχετικές δηλώσεις του «Καβαλιέρε».

«Δεν θα εξοριστώ και ούτε θα δεχθώ να με υποχρεώσουν να προσφέρω κοινωνικά ωφέλιμο έργο, σαν να είμαι ένας κοινός εγκληματίας», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάνοντας αναφορά στην ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μediaset, η οποία- αν δεν υπάρξουν αναβολές τις τελευταίας στιγμής- αναμένεται να εκδοθεί μεθαύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου.

Θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή

«Είμαι σχεδόν εβδομήντα οκτώ ετών και θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή», τονίζει, χαρακτηριστικά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η εν λόγω συνέντευξη, όμως, συνδέεται με ένα ιδιαίτερο «μυστήριο», όπως επισημαίνουν , χαρακτηριστικά, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα το πρωί, η συνομιλία με τον διευθυντή της εφημερίδας Libero, Μαουρίτσιο Μπελπιέτρο, αναρτήθηκε, ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε, στην προσωπική σελίδα του Μπερλουσκόνι, στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το γραφείο τύπου του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού αποσαφήνισε ότι «πρόκειται για μια συνομιλία, και όχι για συνέντευξη, η οποία και έχει αποδοθεί ελεύθερα».

Στη συγκεκριμένη «συνομιλία» ο «Καβαλιέρε» προσθέτει, τέλος, ότι δεν εννοεί να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει (στο παρελθόν) ο σοσιαλιστής τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μπεττίνο Κράξι και ότι «αν δεν υπάρξουν προκαταλήψεις και πιέσεις, ο ‘Αρειος Πάγος πρόκειται να τον αθωώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανέφερε το Φόρτσα Ιτάλια ο Μπερλουσκόνι μέσω διαδικτύου

Επτά χρόνια φυλακή θα κάνουν δυο “διοργανωτές” των πάρτι του Μπερλουσκόνι

Μπερλουσκόνι: Ποια καταδίκη; Φόρτσα Ιτάλια!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία