Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μπομπ Ντίλαν: Αποδέχθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας… πλαγίως!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας του απονεμήθηκε, η εκπρόσωπος της Σουηδικής Ακαδημίας τον έψαχνε… μάταια και ο ίδιος ο Μπομπ Ντίλαν δεν έκανε καμία αναφορά στην επιτυχία του, πυροδοτώντας συζητήσεις!

Κάποιοι τον χαρακτήρισαν ντροπαλό. Κάποιοι άλλοι απρόσιτο και μερικοί ακόμη… απλά αγενή. Ο λόγος για τον Μπομπ Ντίλαν, στον οποίο πριν λίγες ημέρες απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, επειδή “δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα από τη μεγάλη αμερικανική παράδοση”.

Ο ίδιος, ωστόσο… κουβέντα! Καμία αντίδραση, καμία ανακοίνωση, ουδεμία αναφορά, παρά το ότι μετά τα… μαντάτα εμφανίστηκε σε προγραμματισμένες συναυλίες του.

Όσοι παρακολουθούν τη μεγαλειώδη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια δεν ένιωσαν βέβαια καμία έκπληξη, καθώς ο Ντίλαν έχει και στο παρελθόν κερδίσει σημαντικά βραβεία τα οποία είτε είχε παραλάβει μέσω… βίντεο είτε απλά δεν εμφανίζονταν για να τα παραλάβει.

Με λίγα λόγια δεν έδειξε ποτέ να “καίγεται” για δάφνες και “μπράβο”. Αυτό φαίνεται πως κάνει και τώρα με το Νόμπελ. Γιατί μπορεί η Σουηδική Ακαδημία να τον… ψάχνει από τότε που ανακοινώθηκε το βραβείο του, ωστόσο εκείνος δείχνει πως τελικά το αποδέχεται με τον… τρόπο του. Δηλαδή “πλαγίως”, χωρίς… φανφάρες και τιμές!

Πώς ακριβώς; Με μια αλλαγή στο επίσημο site του, για τους πολύ… παρατηρητικούς! Εκεί, λοιπόν, υπάρχει μια ενότητα για την προώθηση ενός νέου βιβλίου σχετικά με τους (εκπληκτικούς, “άπιαστους”, αριστουργηματικούς) στίχους της καριέρας του, όπου πλέον υπάρχει η εξής “διευκρίνηση”: “Νικητής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας“.

Δείτε την εικόνα

Φωτογραφία από bobdylan.com

Πηγή: theguardian.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε