Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ναυάγιο Costa Concordia: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε 235 γάλλους επιβάτες

Ναυάγιο Costa Concordia: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε 235 γάλλους επιβάτες

Η συμφωνία αυτή ρυθμίζει σχεδόν όλες τις διαφορές μεταξύ της εταιρείας και των Γάλλων επιβατών. Έξι Γάλλοι χάθηκαν στο ναυάγιο και 456 διασώθηκαν.

Η Costa Crociere, ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Concordia το οποίο προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου κοντά σε ένα ιταλικό νησί προκαλώντας 32 νεκρούς, κατέβαλε 9.000 ευρώ ως αποζημίωση σε 235 από τους 456 Γάλλους επιβάτες-ναυαγούς, δηλαδή ένα συνολικό ποσό 2,115 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε σήμερα γνωστό από τον δικηγόρο της, που επιβεβαίωσε έτσι μια πληροφορία του γαλλικού ραδιοσταθμού France Inter.

Με τη συμφωνία αυτή, “στόχος μας είναι αυτό το δράμα, να έχει ουσιαστικά κλείσει τα Χριστούγεννα”, εξήγησε ο δικηγόρος Μπερνάρ Κουρτουά στο Γαλλικό Πρακτορείο, ικανοποιημένος για το ότι η εταιρεία έχει εισέλθει “στη λογική μιας λύσης κατευνασμού”.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του κ. Κουρτουά περίπου 180 οικογένειες έχουν ήδη αποδεχθεί την αποζημίωση των 11.000 ευρώ που πρότεινε η ιταλική εταιρεία, σε αντάλλαγμα για την εγκατάλειψη της οποιαδήποτε αστικής ή ποινικής δίωξης, είκοσι συμμετέχουν σε μια κοινή δράση στις ΗΠΑ, και άλλοι είκοσι συνεχίζουν μόνοι τους τις νομικές διαδικασίες.

Οι υπόλοιποι 235, οι οποίοι έχουν συνάψει συμφωνία με την Costa Crociere στις 17 Απριλίου διαπραγματεύθηκαν μια παροχή 8.000 ευρώ ο καθένας, συν 1.000 ευρώ για τη κάλυψη των εξόδων της υπεράσπισης ή της εμπειρογνωμοσύνης τους. Η εταιρεία κατέβαλε το ποσό αυτό στις 4 Μαΐου.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, οι επιβάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια. “Δεν υπάρχει καμία παραίτηση από τίποτα, μπορούν να προσφύγουν κατά της εταιρείας στα δικαστήρια αν το επιλέξουν”, πρόσθεσε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλα τρία πτώματα εντοπίστηκαν στο Costa Concordia

Βιβλίο για το ναυάγιο γράφει ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ο Σκετίνο έριξε το Costa Concordia στα βράχια γιατί δε φορούσε τα γυαλιά του!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε