Κόσμος

Νέα Υόρκη: Βρέθηκε ο Έλληνας ομογενής, φόβοι πως αγνοούνται άλλοι 2 από την έκρηξη στο Χάρλεμ

Να συνέλθει από το σοκ που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη στο Χάρλεμ προσπαθεί η Νέα Υόρκη, που πενθεί το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και αγωνιά για την τύχη των εννέα αγνοουμένων. Βρέθηκε σε νοσοκομείο ο Έλληνας ομογενής Ανδρέας Παναγόπουλος.

Η έκρηξη, που οφείλεται σε διαρροή αερίου ισοπέδωσε δυο κτίρια και ξύπνησε μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν φόβοι πως ίσως ο αριθμός των νεκρών αυξηθεί. Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 4 νεκρούς, 74 τραυματίες και 9 αγνοούμενους, ενώ μερικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

Ένας ένοικος κάλεσε την εταιρεία παροχής αερίου Consolidated Edison στις 9.13 το πρωί της Τετάρτης και ανέφερε εκτεταμένη μυρωδιά γκαζιού στην περιοχή γύρω από τα δυο κτήρια της 116ης οδού και Park Avenue στο Μανχάταν, αναφέρει το usa.greekreporter.gr. Ένα 20λεπτο μετά, τίποτα δεν είχε μείνει από την έκρηξη.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, δύο εκ των οποίων έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Εννέα ένοικοι των κτιρίων εξακολουθούν να αγνοούνται. Ανάμεσά τους ήταν και ο 42χρονος Έλληνας μουσικός, Ανδρέας Παναγόπουλος, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, βρέθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. 
Αδιασταύρωτες πληροφορίες, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Οι συγγενείς και φίλοι του Έλληνα επιχειρηματία και μουσικού πιστεύουν ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης. Πρόσφατα είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι όπου διέμενε για την δημιουργία ενός internet project που ήθελε σύντομα να ολοκληρώσει.

Ο 42χρονος έμενε στο κτίριο περισσότερα από δέκα χρόνια με τη γυναίκα του Lisbeth Perez, η οποία είχε φύγει νωρίς το πρωί για τη δουλειά. Μισή ώρα πριν την έκρηξη μίλησαν στο τηλέφωνο και ο Ανδρέας της είπε ότι ήταν στο σπίτι.

Όταν συγγενείς και φίλοι άρχισαν να τον αναζητούν, δεν τον βρήκαν σε κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής. “Συνεχίζουμε την αναζήτηση στα νοσοκομεία” δήλωσε ο Ευάγγελος Άλκιμος στο usa.greekreporter.gr, στενός φίλος του 42χρονου μουσικού, που παλιότερα επίσης έμενε στο κτίριο που κατέρρευσε.

«Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο, είπε ότι 250 πυροσβέστες είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, μία τεράστια έκρηξη ακούστηκε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 09:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος), ξέσπασε η πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησε στους κατοίκους της Νέας Υόρκης η ισχυρή έκρηξη – Δυο νεκρές γυναίκες – Πολλοί αγνοούμενοι

Χάος στη Νέα Υόρκη από την έκρηξη και την κατάρρευση δύο κτιρίων – Δύο γυναίκες νεκρές και πληροφορίες για εγκλωβισμένους

11η Σεπτεμβρίου: Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης από το διάστημα – Απίστευτη εικόνα από τη NASA – Η τραγική ιστορία πίσω από ένα ιστορικό video

Φρούδες ξανά οι ελπίδες – Δε βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines – Νέο σενάριο: πετούσε 4 ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 1
Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με την Ομάδα Εθνικής Ασφαλείας – Το αίτημα του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ για αμυντική στήριξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να εμπλακεί τις επόμενες ημέρες στον πόλεμο κατά του Ιράν
Τραμπ - Νετανιάχου 25
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ