Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέο σενάριο για το Boeing των Malaysian Airlines: πετούσε 4 ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Νέο σενάριο για το Boeing των Malaysian Airlines: πετούσε 4 ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Αεροπλάνο του Βιετνάμ έψαξε ξανά χωρίς αποτέλεσμα στην περιοχή που υπέδειξαν οι Κινέζοι
– Επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας πως δε βρέθηκαν συντρίμμια
– Δορυφόρος της Κίνας είχε εντοπίσει αντικείμενα 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα
– Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν πως το Boeing των Malaysian Airlines συνέχισε να πετά για τέσσερις ώρες μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ
– Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να έχει φτάσει μέχρι την… Αυστραλία
– Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της αποσυμπίεσης στην καμπίνα, όπως συνέβη στο Helios

Και αυτές οι ελπίδες αποδείχθηκαν αβάσιμες. Το σημείο όπου υπέδειξε ο δορυφόρος της Κίνας, δεν έκρυβε το τέλος του μυστηρίου ούτε και τη λύτρωση από την αγωνία των συγγενών των 239 επιβαινόντων στο Boeing 777 των Malaysian Airlines.

Το αεροπλάνο που έχει εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο, λίγο αφού απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, δεν βρέθηκε ούτε αυτή τη φορά.

Τις νέες ελπίδες είχε δημιουργήσει η δημοσιοποίηση φωτογραφιών από δορυφόρο της Κίνας που είχε εντοπίσει μεγάλα αντικείμενα στη θάλασσα, ανάμεσα στη Μαλαισία και το Βιετνάμ. Αλλά οι δυνάμεις του Βιετνάμ που έσπευσαν στο σημείο, δε βρήκαν τίποτα.

Δυο βιετναμέζικα αεροπλάνα έσπευσαν στην περιοχή, ερεύνησαν για συντρίμμια στη θάλασσα της Νότιας Κίνας αλλά δεν βρήκαν τίποτα μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν σε ένα από τα ερευνητικά αεροσκάφη. Ο δημοσιογράφος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26 επί τρεις ώρες.

Μετά τις πρώτες έρευνες, στρατιωτικό αεροπλάνο του Βιετνάμ εστάλη ξανά στην περιοχή όπου σύμφωνα με ιστοσελίδα υπηρεσίας της κινεζικής κυβέρνησης ένας δορυφόρος κατέγραψε την Κυριακή “τρία ύποπτα αντικείμενα να επιπλέουν”.
Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά είναι κοντά στο σημείο όπου το Boeing χάθηκε από το ραντάρ.

Από την πρώτη στιγμή η Κίνα είχε κρατήσει… μικρό καλάθι. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Παράλληλα σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Μπόινγκ.

Τα κομμάτια εντοπίστηκαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας βορειοανατολικά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας και νότια του Βιετνάμ. Το μέγεθος των αντικειμένων φέρεται ότι είναι 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα.

Το νέο σενάριο: μπορεί να έφτασε στην… Αυστραλία

Ένα ακόμα σενάριο έρχεται στο φως για την τύχη του μοιραίου αεροπλάνου της Malaysian Airlines. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν πως το Boeing συνέχισε να βρίσκεται στον αέρα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες αφού χάθηκε από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας!

Αυτό σημαίνει πως το αγνοούμενο αεροπλάνο μπορεί να βρίσκεται ακόμη και στην… Αυστραλία!

Χάρτης που ανέβηκε στο twitter από τον Ian Petchenik και δείχνει που μπορεί να βρίσκεται στο αεροπλάνο αν ισχύει το νέο σενάριο!
Το δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες.

Εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας εκτιμούν ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες με βάση τα δεδομένα που εξέτασαν και τα οποία αποστέλλονται αυτόματα στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου από τους κινητήρες του Boeing 777 στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ρουτίνας για τη μηχανική συντήρησή τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Έγινε ό,τι και στο Helios;

Η υπόθεση του αεροσκάφους “φάντασμα” παίρνει νέα τροπή, μετά την αποκάλυψη ότι η Malaysia Airlines είχε λάβει εντολή να ελέγξει το αεροσκάφος για ρωγμές.

Κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής πτώσης της πίεσης μέσα στην καμπίνα, το πλήρωμα και οι επιβάτες μπορούν να χάσουν τις αισθήσεις τους, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πετάει ανεξέλεγκτο.
Το ενδεχόμενο κάτι να προκάλεσε την αποσυμπίεση του θαλάμου φέρνει στο μυαλό την τραγωδία του αεροπλάνου Helios τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η συντριβή ενός learjet στη Νότια Ντακότα, το 1999, στο οποίο μάλιστα επέβαινε και ο παίκτης του γκολφ, Payne Stewart. Το αεροσκάφους πετούσε ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες ανεξέλεγκτο, καθώς τόσο το πλήρωμα, όσο και οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, λόγω έλλειψης οξυγόνου που προκαλείται από την απώλεια πίεσης στην καμπίνα.

)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δορυφόρος της Κίνας εντόπισε τρία μεγάλα αντικείμενα στη θάλασσα – Ίσως να είναι τα συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing – ΦΩΤΟ

Η αποκάλυψη για τη ρωγμή στο Boeing που ίσως εξηγεί το μυστήριο – Θα μπορούσε να πετά για ώρες με αναίσθητους πιλότους και επιβάτες

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Άφαντο το Boeing της Malaysia Airlines, δεν έχουν ιδέα που να ψάξουν! Σε περιοχή μεγάλη όση η Βρετανία οι έρευνες

Η αποκάλυψη για τη ρωγμή στο Boeing που ίσως εξηγεί το μυστήριο – Θα μπορούσε να πετά για ώρες με αναίσθητους πιλότους και επιβάτες

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Άφαντο το Boeing της Malaysia Airlines, δεν έχουν ιδέα που να ψάξουν! Σε περιοχή μεγάλη όση η Βρετανία οι έρευνες

Αυτό είναι το Boeing των Malaysian Airlines που ψάχνει όλος ο πλανήτης (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε