Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο Άσαντ σκοτώνει και προκαλεί: «Τρομοκράτες» και «αιμοδιψή ΜΜΕ» πίσω από τη σφαγή άμαχων στη Χάμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα παραμένει εξοργιστικά άπραγη στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία, το καθεστώς Άσαντ συνεχίζει να σφαγιάζει άμαχους.

Όπως έγινε και στο χωριό Ταραμσέχ, στην περιοχή της Χάμα, πριν από μερικές ώρες. Όταν, σύμφωνα με ακτιβιστές, οι δυνάμεις του καθεστώς βομβάρδισαν και μετά σκότωσαν τουλάχιστον 200 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους αμάχους.

Η κυβέρνηση της Συρίας έριξε το φταίξιμο σε “τρομοκρατικές ομάδες” και στα “αιμοδιψή ΜΜΕ”.

“Τα αιμοδιψή ΜΜΕ σε συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες διέπραξαν τη σφαγή στο χωριό Ταραμσέχ της επαρχίας της Χάμα για να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη κατά της Συρίας και του λαού της και για να προκαλέσουν ξένη επέμβαση την παραμονή της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας”, τόνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

“Τα ΜΜΕ ήταν επί ποδός πολέμου στην Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και αλλού γι’ αυτή την εκστρατεία κατά της Συρίας, αλλά και για να παίξουν με το συριακό αίμα”, πρόσθεσε το Sana, επικαλούμενο το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα.

«Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έπεσαν σήμερα στο Ταραμσέχ. Σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αρμάτων μάχης, επιθετικών ελικοπτέρων και πυρών πυροβολικού, αλλά και από εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες», δήλωσε η πηγή της αντιπολίτευσης.
«Οι άνθρωποι προσπάθησαν να διαφύγουν από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί και ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν», είπε στο Reuters άλλος ακτιβιστής.

Ποια ήταν η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας; Ανακοινώθηκε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Κόφι Άναν θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τη Μόσχα για συνομιλίες με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφαγή 200 αμάχων στη Χαμα της Συρίας (VIDEO)

Πάνω από 17.000 νεκροί στη Συρία από την αρχή των εξεγέρσεων

Σκηνές φρίκης με ακρωτηριασμένα πτώματα σε δρόμους της Συρίας

“Αναζωπύρωση” στη Συρία – 29 νεκροί σε νέες μάχες

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από τη Συρία – Σκληρά πλάνα που αποκαλύπτουν τη φρίκη

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε