Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Ο Ερντογάν ασχολείται με το παλάτι του! Τώρα το μετονόμασε!

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι το τεράστιο, πολυτελές και αμφιλεγόμενο παλάτι του, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως το «Λευκό Παλάτι», θα φέρει το όνομα των κτιριακών συγκροτημάτων που περιβάλλουν τα αυτοκρατορικά τεμένη.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο Ερντογάν μετονόμασε την κατοικία του σε «προεδρικό κιουλίγιε» (külliye στα τουρκικά), μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράφονται συγκροτήματα κτιρίων κοινωφελούς σκοπού, ιεροδιδασκαλείων, μαγειρείων, λουτρών και ξενώνων, τα οποία περιβάλλουν ένα τέμενος και διαχειρίζεται ο ιμάμης.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να ανακοινώσει ότι στο παλάτι του στεγάζεται μεταξύ άλλων ένα τέμενος, ένα συνεδριακό κέντρο και μία μεγάλη εθνική βιβλιοθήκη.

«Βλέπετε, το να έχεις μεγαλόπνοες βλέψεις δεν είναι δυνατόν για τους νάνους» σχολίασε ο Ερντογάν και προσέθεσε ότι «δεν το λέω αυτό προκειμένου να προσβάλω τους άνθρωπος με νανισμό, που επίσης αγαπώ».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επιπλέον ότι ενδέχεται το νέο του παλάτι να ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να το επισκέπτεται το κοινό.

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Κρεμλίνο» υποστήριξε ο ίδιος και «οι τουρίστες επισκέπτονται επίσης τα ανάκτορα Τοπ Καπί και Ντολμά Μπαχτσέ» στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 9