Κόσμος

Βίντεο από το ελληνόκτητο πλοίο αμέσως μετά την επίθεση των Χούθι την Κυριακή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βίντεο από το εσωτερικό στο ελληνόκτητο πλοίο Magic Seas, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή (07/07/2025).

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Magic Seas που χτύπησαν την Κυριακή, βυθίστηκε σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στο βίντεο φαίνεται καπνός να αναδύεται από το κατάστρωμα και θρύψαλα γυαλιών να καλύπτουν το δάπεδο, ενώ στη συνέχεια να μπαίνει νερός στους θαλάμους διαμονής και αρκετά μέλη του πληρώματος να φορούν σωσίβια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι διέσωσαν με επιτυχία και τους 22 επιβαίνοντες του «Magic Seas», αφότου το πλοίο Safeen Prism του ομίλου AD Ports ανταποκρίθηκε σε σήμα κινδύνου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της UK Maritime Trade Operations και της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας Ambrey, που παρακολουθούν περιστατικά στην περιοχή, αρχικά το πλοίο πλησίασαν οκτώ μικρά σκάφη που άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν ρουκέτες.

Φρουροί του πλοίου απάντησαν ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια το πλοίο δέχθηκε χτυπήματα από τέσσερα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη ή μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας (USV) και στοχοποιήθηκε με πυραύλους.

«Δύο από τα USV προσέκρουσαν στο αριστερό πλευρό του πλοίου, προκαλώντας ζημιές στο φορτίο», τόνισε η Ambrey. Η UKMTO ανέφερε ότι τα χτυπήματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο πλοίο.

Το “Magic Seas” έμπαζε νερά μετά την επίθεση και παρέμενε σε κίνδυνο βύθισης, όπως ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπός της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, Μιχάλης Βοδουρογλού.  Το πλοίο μετέφερε σίδηρο και λίπασμα από την Κίνα στην Τουρκία.

Οι Χούθι ισχυρίστηκαν ότι το χτύπησαν επειδή προηγουμένως είχε κάνει στάσεις σε λιμάνια του Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κραν Μοντανά: Συγκλονίζει 16χρονος επιζών της τραγωδίας – «Είδα τη ζωή μου να χάνεται σε μια νύχτα»
Ο 16χρονος Λεονάρντο ήταν μεταξύ των Ιταλών που τραυματίστηκαν σοβαρά στη φονική πυρκαγιά της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο «Le Constellation», στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ στο Κραν Μοντανά
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έφτασαν στη Βρετανία με τον 7χρονο Άρτσι και την 5χρονη Λίλιμπετ
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από εκπροσώπους του Χάρι και της Μέγκαν για την άφιξή τους - Η επιστροφή τους πραγματοποιείται έξι χρόνια μετά την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τη Βρετανία και να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ