Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο τελευταίος πρόεδρος του Απαρτχάιντ στο προσκεφάλι του Μαντέλα

Ο τελευταίος πρόεδρος του Απαρτχάιντ στο προσκεφάλι του Μαντέλα

Ο Φρεντερίκ Ντε Κλερκ, ο τελευταίος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής επί καθεστώτος Άπαρτχάιντ, επιστρέφει από τις διακοπές του για να βρεθεί στο πλευρό του Νέλσον Μαντέλα αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ πρόκειται να διακόψει τις διακοπές του στην Ευρώπη και να επιστρέψει στη χώρα, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Πρετόρια, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ντε Κλερκ σήμερα.

Ο πρώην πρόεδρος «ντε Κλερκ και η σύζυγός του Ελίτα αποφάσισαν να αναστείλουν την επίσκεψη εργασίας και τις διακοπές τους στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Μαντέλα. Επιστρέφουν αύριο», ανέφερε η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ ήταν ο άνθρωπος που απελευθέρωσε τον Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης και ανέστειλε τις εκτελέσεις. Οι δυο τους μοιράστηκαν το Νόμπελ Ειρήνης το 1993.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που παραχώρησε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα δήλωσε ότι ο Μαντέλα παραμένει σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση.

«Συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Εκεί βρίσκεται η κατάσταση. Ελπίζουμε ότι πρόκειται να βελτιωθεί», είπε ο Ζούμα. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσεύχονται για τον Μαντέλα, πρόσθεσε. «Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισόδια πριν την ομιλία του Ομπάμα στη Ν. Αφρική – ΦΩΤΟ

Στη Ν. Αφρική ο Ομπάμα την ώρα που ο Μαντέλα αργοσβήνει

Ομπάμα: Η κληρονομιά του Μαντέλα θα μείνει στους αιώνες!

Καλύτερα αλλά σε κρίσιμη κατάσταση ο Μαντέλα

Όλη η Αφρική προσεύχεται για τον Νέλσον Μαντέλα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε