Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι ήρωες της τραγωδίας στην Οκλαχόμα – Η δασκάλα που έσωσε έξι παιδιά και η μητέρα που έπιασε την κόρη της από τα μαλλιά για να μην την πάρει ο αέρας!

Οι ήρωες της τραγωδίας στην Οκλαχόμα – Η δασκάλα που έσωσε έξι παιδιά και η μητέρα που έπιασε την κόρη της από τα μαλλιά για να μην την πάρει ο αέρας!

– Τους 91 νεκρούς της ανάμεσά τους πάνω από 20 παιδιά από τον φονικό ανεμοστρόβιλο θρηνεί η Οκλαχόμα
– Συνεχίζονται οι έρευνες στο ένα από τα δημοτικά σχολεία που κατέρρευσαν
– Έχουν παγιδευτεί 24 παιδιά, αγωνία για τη ζωή τους – Είναι όλα ηλικίας 5 έως 8 ετών
– Τετραμελής οικογένεια με ένα βρέφος, βρήκε τραγικό θάνατο
– Δάσκαλοι έσωσαν δεκάδες ζωές παιδιών
– Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην πόλη Μουρ
– ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Η Οκλαχόμα ζει ίσως τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της. Τουλάχιστον 91 νεκροί, ανάμεσά τους πάνω από 20 παιδιά εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου φονιά που σάρωσε τα πάντα. Και όπως κάθε τραγωδία, έτσι κι αυτή έχει τους ήρωές της.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Είναι δάσκαλοι και γονείς. Άνθρωποι που κινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές μικρών παίδων. Που δε σκέφτηκαν λεπτό τον κίνδυνο για τους ίδιους. Πράξεις αυταπάρνησης, πράξεις αυτονόητες για όποιον είναι άνθρωπος, με την ουσιαστική σημασία της λέξης.

Ανάμεσα στους ήρωες της πόλης Μουρ που μεγάλο τμήμα της ισοπεδώθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, η Σίνθια Λόου, δασκάλα της πρώτης τάξης του δημοτικού Briarwood, ενός από τα δυο σχολεία που βρέθηκαν στο δρόμο του ανεμοστρόβιλου και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Έξι παιδάκια βρήκαν καταφύγιο στην τουαλέτα του σχολείου. Και η δασκάλα τους, για να τα προστατεύει, έβαλε το σώμα της πάνω τους, καλύπτοντάς τα. Και έτσι τους έσωσε τη ζωή. Σύμφωνα με την Daily Mail, η δασκάλα λέγεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η ιστορία της δε θα γινόταν γνωστή αν η μητέρα ενός 6χρονου, ενός από τα παιδιά που έσωσε η ηρωική δασκάλα, δεν την ευχαριστούσε μέσω του καναλιού KFOR.

Μια άλλη ηρωίδα, είναι μια μητέρα. Έχασε το σπίτι της, αλλά κατάφερε να κρατήσει σώα τα παιδιά της. Τα πήρε για να κρυφτούν στην μπανιέρα. Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε το σπίτι τους. Και παραλίγο να παρασύρει και την κόρη της. Η γυναίκα αναγκάστηκε να πιάσει το παιδί από τα μαλλιά για να το σώσει από τον δαιμονισμένο αέρα.

Μια άλλη γυναίκα, η Ελίζαμπεθ, ρίσκαρε τη ζωή της όταν κατάλαβε τι επρόκειτο να γίνει για να σώσει τη ζωή του πιο πιστού της φίλου, του σκύλου της. Ήταν στο δρόμο για τη δουλειά όταν είδε την καταιγίδα να πλησιάζει και αποφάσισε να γυρίσει πίσω. «Έτρεχα, δε με ένοιαζε αν θα μου έκοβαν κλήση». Όταν έφτασε στο σπίτι της, πήρε το σκυλάκι της και κρύφτηκαν στην μπανιέρα. Ο αέρας την παρέσυρε και χτύπησε το κεφάλι της. Ευτυχώς όχι σοβαρά. Και έσωσε και τον σκύλο της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόβοι πως 31 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην Οκλαχόμα – Αγωνία για 24 μαθητές που αγνοούνται – Τουλάχιστον 90 οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο

Τουλάχιστον 91 οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο φονιά στην Οκλαχόμα – 20 παιδιά ανάμεσα στα θύματα – Φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί – ΔΕΙΤΕ LIVE

Οκλαχόμα: Πόλη – συντρίμμια το Μουρ – ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικά video από τη στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Οκλαχόμα

Η στιγμή που οικογένεια στην Οκλαχόμα βγαίνει από καταφύγιο μετά την καταστροφή! VIDEO

Συγκλονιστικό video και φωτό από ανεμοστρόβιλο που σαρώνει την Οκλαχόμα, ένας νεκρός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε