Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλου – Αγνοείται μετά την ισχυρή έκρηξη στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλου – Αγνοείται μετά την ισχυρή έκρηξη στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης

– Στενός φίλος του 42χρονου Έλληνα μουσικού διέψευσε πως έχει βρεθεί σε νοσοκομείο του Χάρλεμ
– “Τον ψάχνω από χθες στις 09:00 το πρωί” είπε στο NewsIt ο Ευάγγελος Άλκιμος
– Ο Ανδρέας Παναγόπουλος μένει με τη σύζυγό του σε διαμέρισμα μιας από τις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν
– Η ισχυρότητατη έκρηξη ξύπνησε μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη
– Έξι νεκροί, 12 τραυματίες και 9 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός

Κανένα σημάδι ζωής δεν έχει δώσει από χθες στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα, 15:00 Ελλάδας) ο Έλληνας ομογενής Ανδρέας Παναγόπουλος που μένει με τη σύζυγό του Lisbeth Perez σε διαμέρισμα μιας από τις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν μετά την ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Οι πληροφορίες πως βρέθηκε σε ένα από τα νοσοκομεία της περιοχής του Χάρλεμ δεν επιβεβαιώνονται. Ο στενός του φίλος Ευάγγελος Άλκιμος μίλησε στο NewsIt και αποκάλυψε πως ακόμη δεν έχουν κανένα ίχνος του.
Αδιασταύρωτες πληροφορίες, που μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκαναν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

“Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους”, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος ήταν σπίτι την ώρα της ισχυρότατης έκρηξης που συντάραξε τη Νέα Υόρκη και προς στιγμήν ξύπνησε μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου. Πρόσφατα είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι για τη δημιουργία ενός internet project που ήθελε σύντομα να ολοκληρώσει.

Ο 42χρονος έμενε στο κτίριο περισσότερα από δέκα χρόνια με τη γυναίκα του Lisbeth Perez, η οποία είχε φύγει νωρίς το πρωί για τη δουλειά. Μισή ώρα πριν την έκρηξη μίλησαν στο τηλέφωνο και ο Ανδρέας της είπε ότι ήταν στο σπίτι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Η έκρηξη, που οφείλεται σε διαρροή αερίου ισοπέδωσε δυο κτίρια. Υπάρχουν φόβοι πως ίσως ο αριθμός των νεκρών αυξηθεί. Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 6 νεκρούς, 74 τραυματίες και 9 αγνοούμενους, ενώ μερικά αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

Ένας ένοικος κάλεσε την εταιρεία παροχής αερίου Consolidated Edison στις 9.13 το πρωί της Τετάρτης και ανέφερε εκτεταμένη μυρωδιά γκαζιού στην περιοχή γύρω από τα δυο κτήρια της 116ης οδού και Park Avenue στο Μανχάταν, αναφέρει το usa.greekreporter.gr. Ένα 20λεπτο μετά, τίποτα δεν είχε μείνει από την έκρηξη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

“Στην αρχή, το κινητό του καλούσε”

Τις δραματικές ώρες που πέρασε από τη στιγμή που έμαθε για την έκρηξη και την αγωνία για την τύχη του φίλου του, περιέγραψε στο NewsIt ο Eυάγγελος Άλκιμος. Πριν χρόνια έμενε κι εκείνος στο ίδιο κτήριο. Αρχικά, είχε φιλοξενηθεί στο διαμέρισμα του Ανδρέα Παναγόπουλου και στη συνέχεια νοίκιασε ένα στον από κάτω όροφο, πριν βρει σπίτι σε καλύτερη περιοχή και μετακομίσει.

“Δεν έχει βρεθεί. Ψάχνουμε όλη μέρα στα νοσοκομεία, η ώρα τώρα είναι 4 τα ξημερώματα και δεν τον έχουμε βρει. Δεν έχουμε καμία πληροφορία ούτε για πτώμα, ούτε ότι είναι τραυματισμένος”, είπε.

“Όταν έμαθα για την έκρηξη πήρα τον Αντρέα στο κινητό, στην αρχή χτυπούσε, μετά σταμάτησα”, κατέληξε. Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Υόρκη: Βρέθηκε ο Έλληνας ομογενής, φόβοι πως αγνοούνται άλλοι 2 από την έκρηξη στο Χάρλεμ

Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησε στους κατοίκους της Νέας Υόρκης η ισχυρή έκρηξη – Δυο νεκρές γυναίκες – Πολλοί αγνοούμενοι

Χάος στη Νέα Υόρκη από την έκρηξη και την κατάρρευση δύο κτιρίων – Δύο γυναίκες νεκρές και πληροφορίες για εγκλωβισμένους

11η Σεπτεμβρίου: Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης από το διάστημα – Απίστευτη εικόνα από τη NASA – Η τραγική ιστορία πίσω από ένα ιστορικό video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε