Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανικός στο Μεξικό από σεισμό 5,9 Ρίχτερ

Πανικός στο Μεξικό από σεισμό 5,9 Ρίχτερ

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό, προκαλώντας πανικό στους πολίτες, που έτρεξαν να βγουν στους δρόμους.

Ο σεισμός, που αρχικά ανακοινώθηκε πως ήταν 6,2 βαθμοί, σημειώθηκε κοντά στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λα Ουνιόν, στα σύνορα των πολιτειών Γκερέρο και Μιτσαοκάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πόλη του Μεξικού, περίπου 325 χιλιόμετρα από την Λα Ουνιόν.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, η σεισμική δόνηση ήταν τόσο δυνατή που οι περισσότεροι κάτοικοι έτρεξαν έξω από τα κτίρια.

Αρκετοί Μεξικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Οσόριο Τζονγκ τόνισαν μέσω Twitter πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή σημαντικές ζημιές.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Pemex ανακοίνωσε αμέσως μετά τον σεισμό πως διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στα διυλιστήρια της Τούλα, τα δεύτερα σε μέγεθος στο Μεξικό με δυνατότητα παραγωγής 315. 000 βαρέλια την ημέρα.
Λίγο αργότερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε, αλλά όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στις εγκαταστάσεις και διακοπή της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνα: 203 οι νεκροί – Πάνω από 11.000 οι τραυματίες

Video από τη στιγμή του σεισμού στην Κίνα – 156 οι νεκροί, 5.500 οι τραυματίες

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί απο το σεισμό 6,6 R στην Κίνα – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός 7 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία – Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι

Η έκρηξη στο Τέξας ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε ως σεισμός!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε