Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πάπας προς G20: Μην καταφύγετε σε στρατιωτική λύση στη Συρία

Πάπας προς G20: Μην καταφύγετε σε στρατιωτική λύση στη Συρία

Σε επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τα μέλη της G20 “να μην μείνουν αδρανή” στην αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης και “να εγκαταλείψουν την μάταιη επιδίωξη μιας στρατιωτικής λύσης” στην Συρία.

Στην επιστολή το ο Πάπας αναφέρεται στις παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και καταδικάζει τις “ανώφελες σφαγές” στην Μέση Ανατολή, απευθύνοντας έκκληση να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένοπλη λύση στην Συρία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

“Απευθύνω έκκληση από τα βάθη της καρδιάς στους ηγέτες που είναι παρόντες, σε καθέναν από αυτούς, να βοηθήσουν στην εξεύρεση δρόμων για να ξεπεραστούν οι αντικρουόμενες θέσεις, όπως και να εγκαταλείψουν την μάταιη επιδίωξη μιας στρατιωτικής λύσης”, αναφέρει ο Ποντίφικας στην επιστολή του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καλέσει τους περίπου 1,2 δισεκατομμύριο καθολικούς το Σάββατο σε μια ημέρα προσευχής και νηστείας για τον τερματισμό της συριακής σύγκρουσης

“Αντ’αυτού ας υπάρξει μια ανανεωμένη δέσμευση για να αναζητηθεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα, μια ειρηνική λύση μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, η οποία θα υποστηριχθεί ομόφωνα από την διεθνή κοινότητα”, σημειώνει στην επιστολή του.

Τα “μονομερή συμφέροντα” επικράτησαν και εμπόδισαν την αναζήτηση μιας λύσης στην συριακή σύγκρουση, η οποία “θα είχε εμποδίσει την ανάλγητη σφαγή που εκτυλίσσεται τώρα”, προσθέτει ο Ποντίφικας, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι η Μέση Ανατολή έχει “δοκιμαστεί πικρά από την διαμάχη” και χρειάζεται ειρήνη.

Διαβάστε

Μέρες Ψυχρού Πολέμου! “Δεν κάθομαι δίπλα σ’ αυτόν!” είπε ο Πούτιν για τον Ομπάμα! Αγωνία να μην τιναχτεί στον αέρα η Σύνοδος G20

Μαζική ανθρωπιστική επιχείρηση της UNICEF για τα παιδιά της Συρίας

Την… “έπεσαν” στον Κέρι για τη Συρία με “ματωμένα” χέρια (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κυπριακό πλοίο με «πειρατικό» υλικό πιάστηκε στα ανοιχτά της Συρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε