Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ποιά χώρα κέρδισε 23 δισ. ευρώ από την κρίση σε Ιράκ και Ουκρανία

Ποιά χώρα κέρδισε 23 δισ. ευρώ από την κρίση σε Ιράκ και Ουκρανία

Ο πόλεμος στο Ιράκ και η κρίση στις σχέσεις ΟυκρανίαςΡωσίας έφεραν στα κρατικά ταμεία ευρωπαϊκής χώρας περισσότερα από 20 δις. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο. Όχι, δεν είναι η Γερμανία

Με συνολικά 23 δισεκατομμύρια ευρώ γέμισε το κρατικό ταμείο η χώρα της Νορβηγίας μέσα σε ένα τρίμηνο από την κρίση στο Ιράκ και την Ουκρανία!
Το ράλι των ενεργειακών μετοχών και των αναδυόμενων αγορών το δεύτερο τρίμηνο του 2014, εν μέσω των κρίσεων σε πολλές περιοχές του κόσμου, έφερε υπερ-κέρδη στη Νορβηγία
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, το εκπληκτικό είναι ότι το κρατικό ταμείο για τις συντάξεις στη Νορβξηγία κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ταμείο που διαχειρίζεται συνολικά 880 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε αποδόσεις 4% από τις μετοχές, 2% από ομόλογα, ενώ το real estate απέδωσε 3%.  
“Οι χρηματιστηριακές αγορές ενισχύθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και οι αναδυόμενες αγορές είχαν καλύτερες επιδόσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο CEO του μάνατζμεντ επενδύσεων της Norges Bank, που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ταμείο.
Οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας, όπως η Royal Dutch Shell, σημείωσαν σημαντική αύξηση, καθώς οι κρίσεις σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης:
Αυτές είναι οι 10 χώρες που κρύβουν τεράστια αποθέματα χρυσού στα θησαυροφυλάκιά τους


Εντοπίστηκε ναυάγιο με 300 εκατομμύρια σε χρυσό!


Η Γερμανία φέρνει πίσω 300 τόνους χρυσού μέχρι το 2020

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε