Κόσμος

Προειδοποίηση του ΟΗΕ στην Τουρκία: Ανοίξτε το twitter!

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε σήμερα την Άγκυρα να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του Twitter προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία ενδέχεται να παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

“Ανησυχούμε από το γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στο Twitter από τις 20 Μαρτίου από την υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να είναι ασύμβατο με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα”, είπε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

“Τα δικαιώματα των ανθρώπων θα πρέπει να προστατεύονται τόσο όταν συνδέονται στο διαδίκτυο όσο και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Καλούμε τις αρχές να άρουν τον αποκλεισμό”, πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα η αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας απαγόρευσε την πρόσβαση στον αμερικανικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στον οποίο είχαν αναρτηθεί υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλο διαφθοράς. Το μέτρο αυτό προκάλεσε την οργή μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας και η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε “παρεμπόδιση στην ελευθερία της έκφρασης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκανε μυστικό γάμο ο Ερντογάν με την Τουρκάλα καλλονή Ντεφνέ Σαμιέλι;

Για ένα “ροζ” video με Τουρκάλα καλλονή θέλει να κλείσει το YouTube ο Ερντογάν;

Πως να μπει κάποιος στο Twitter από την Τουρκία

Πανηγύρι στο Twitter με την απαγόρευση Ερντογάν!

Με εντολή Ερντογάν Twitter τέλος στην Τουρκία!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι