Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Qatar Gate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την άρση της ασυλίας των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο

Qatar Gate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την άρση της ασυλίας των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα (02.02.2023) την άρση της ασυλίας των εκ των πρωταγωνιστών του Qatar Gate, ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις Βρυξέλλες ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας των δυο ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, έπειτα από αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης για τη συμμετοχή τους στο Qatar Gate.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τις εκθέσεις μου που εξουσιοδοτούν την άρση των ασυλιών των κ.κ. Ταραμπέλα και Κοτσολίνο στο πλαίσιο του Qatar Gate. Η δικαιοσύνη προχωρεί, αλλά η πολιτική απάντηση βρίσκεται σε αδιέξοδο: απαιτούνται ριζικές και άμεσες μεταρρυθμίσεις απέναντι στη διαφθορά!», ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η εισηγήτρια Μανόν Ομπρί.

https://twitter.com/ManonAubryFr/status/1621088147923673088?s=20&t=z9Y4pxUSb4KYDbUX4hPOPA

Οι ευρωβουλευτές επιβεβαίωσαν την απόφαση της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είχε ομόφωνα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντρέα Κοτσολίνο, πρώην μελών της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης Qatar Gate, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ιταλίας, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, κατέθεσε στους ανακριτές ότι είχε δωροδοκήσει τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα με συνολικά 120.000 ευρώ.

Και οι δύο ευρωβουλευτές, ο Ταραμπέλα και ο Κοτσολίνο, δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη σε υπόθεση διαφθοράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις