Κόσμος

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Παντσέρι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι – Παραμένει η Καϊλή στη φυλακή

Ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο “εγκέφαλος” του σκανδάλου διαφθοράς “QatarGate“, αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ύστερα από τέσσερις μήνες, όπως μεταδίδει η βελγική “Le Soir”.

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών εξέτασε σήμερα (Πέμπτη 06.04.2023) εάν ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, θα αφεθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ, όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου. Η απόφαση ήταν να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αντιθέτως, η Εύα Καϊλή και ο Βέλγος Ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, παραμένουν κρατούμενοι. 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Ιανουαρίου 2023, η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο για να συνεργαστεί με τις αρχές για το “QatarGate”.

“Σε υπόθεση που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη απάτη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανατέθηκε σε ανακριτή των Βρυξελλών, υπήρξε σήμερα σημαντική εξέλιξη. Ένα από τα σημαντικά βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Πιερ Παντσέρι, επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε μνημόνιο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.

Αυτό αναφέρεται σε μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ο Πιερ Παντσέρι κατηγορήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως επικεφαλής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική διαφθορά”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 4