Κόσμος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σόιμπλε κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης

Να αποκαλύψει το όνομα του πολιτικού που του πρότεινε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τον Γερμανό υπουργό να «ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές, αν και ποιος Έλληνας πολιτικός τού εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», διευκρινίζοντας ότι «μια τέτοια πρόταση δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις τελευταίες δηλώσεις τού κ. Σόιμπλε, των οποίων το περιεχόμενο άλλαξε πολλές φορές τις τελευταίες ώρες, προφανώς για να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Ωστόσο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το πιο σοβαρό που προκύπτει από τις δηλώσεις Σόιμπλε είναι η απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας, δύο ημέρες προ των εκλογών» και προσθέτει ότι «είναι ακριβώς το ίδιο πνεύμα και η λογική των Κανών που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προτεκτοράτο, ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας όπου μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τους πρωθυπουργούς ως μαριονέτες».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, ο κ .Σόιμπλε έχει και έναν επιπλέον λόγο να πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που του έθεσε κατάμουτρα το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων».

Τους ενημερώνουμε, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πως οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα αποκτάει τη δικιά της φωνή και αξιώνει τον σεβασμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μπέρδεμα με τις δηλώσεις Σόιμπλε – Φωτογραφίζει το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το αναφέρει πουθενά

 

Ο Βενιζέλος θυμάται τις… Κάννες: Το e-mail του Παπανδρέου με έστειλε στο νοσοκομείο – «”Πας καλά; Δε σκέφτηκες τίποτα πιο πριν;” είπα στον Γιώργο»

Το δραματικό παρασκήνιο των Καννών – Τα δάκρυα του Γιώργου Παπανδρέου – «Με άδειασες» είπε στον Βενιζέλο – «Κάποτε θα με ευγνωμονείς» του απάντησε

Σενάρια τρόμου – Κλειστές τράπεζες, αναλήψεις μόνο 100 ευρώ και το σχέδιο… “Μαύρος Κύκνος”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ