Κόσμος

Σαρώνει η ανεργία σε όλο τον κόσμο

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προστεθεί στις τάξεις των ανέργων σε όλο τον κόσμο το 2013 , με το συνολικό αριθμός να ανέρχεται σήμερα σε 199,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την εργασία που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ( ILO ) , έναν οργανισμός του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.

Το ποσοστό ανεργίας το 2013 ήταν « σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο στο 6 % » του εργατικού δυναμικού, αναφέρει η έκθεση , η οποία επισημαίνει, ωστόσο, ότι 90 % νέων θέσεων εργασίας θα δημιουργηθούν μεσοπρόθεσμα σε όλο τον κόσμο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η αύξηση της ανεργίας το 2013 εξηγείται από το γεγονός ότι οι χώρες δεν δημιούργησαν αρκετές θέσεις εργασίας για να απορροφήσουν όλους τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Η έκθεση τονίζει επίσης ότι ο πλανήτης έχει τώρα 30,6 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους από ότι πριν από την οικονομική κρίση του 2008. Για το 2014 , η έκθεση αναμένεται αύξηση των άνεργων στον κόσμο κατά 3,3 εκατομμύρια. «Μέχρι το 2019 , η ανεργία θα φτάσει τα 213 εκατομμύρια» προβλέπει ο διεθνής οργανισμός , προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να παραμείνει σε γενικές γραμμές στο σημερινό επίπεδο του 6 % μέχρι το 2017».

Η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι οι περιοχές που έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας το 2014 , με αντίστοιχα ποσοστά 12,3 % και 11,1 % .Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2014 θα καλύπτει την κεντρική και νότιο – νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπου η ανεργία φτάνει το 8,3% το 2014 .

Επίσης η έκθεση επισημαίνει το θέμα της μετανάστευσης λόγω της ανεργίας τονίζοντας ότι 231,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν το 2013 σε άλλη χώρα από αυτή που γεννήθηκαν. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 57 εκατομμύρια από το 2000 και το 19 % της αύξησης αυτής σημειώθηκε κατά τα τελευταία τρία χρόνια .Οι ανεπτυγμένες οικονομίες και η ΕΕ προσέλκυσαν το 51% των μεταναστών.

Στην ετήσια έκθεση , οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ σημειώνουν , επίσης, ότι η μεσαία τάξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, στις αναπτυσσόμενες χώρες , μέσω της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας . Η μεσαία τάξη είναι πλέον το 44,5% του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες , ενώ πριν από δυο δεκαετίες ήταν το 20% .

Μεταξύ του 1980 και του 2011 , το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε κατά μέσο όρο 3,3 % ετησίως στις αναπτυσσόμενες χώρες , έναντι 1,8 % στις βιομηχανικές χώρες . Ωστόσο, το 85 % του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες θα εξακολουθεί να ζει το 2018 κάτω από αυτό που θεωρείται το όριο της φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: “Φάρος στο σκοτάδι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”, λένε ιταλικά ΜΜΕ

Ευρωεκλογές 2014: Ιταλία: Μεγάλη νίκη του Ρέντζι – Οριακά οι “φίλοι” του ΤσίπραΤο είδαμε κι αυτό!

Τουρκοκύπριοι ψήφισαν Ε.ΛΑ.Μ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ