Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σε μία κλωστή οι ισορροπίες στον πλανήτη μετά την κατάρριψη του Boeing – Πολεμική ανακοίνωση για εγκληματική παραποίηση στα συντρίμμια του αεροσκάφους

Σε μία κλωστή οι ισορροπίες στον πλανήτη μετά την κατάρριψη του Boeing – Πολεμική ανακοίνωση για εγκληματική παραποίηση στα συντρίμμια του αεροσκάφους

– ”Αυτό που είδαμε είναι παραποίηση σε βιομηχανική κλίμακα και προφανώς πρέπει να σταματήσει. Δεν πρόκειται για ατύχημα. Πρόκειται για έγκλημα” καταγγέλλει ο Αυστραλός πρωθυπουργός για τις έρευνες στα συντρίμμια του Boeing
– Πέρασαν 5 ολόκληρες ημέρες από την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην Ουκρανία για να δηλώσουν οι Ρώσοι πως θα βοηθήσουν στις έρευνες
– Έφτασε στο Χάρκοβο το τρένο, κινητό νεκροταφείο, με τα 298 πτώματα από την αεροπορική τραγωδία
– Κίεβο: 40.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα
– Προεδρικό διάταγμα για νέα μερική επιστράτευση ενέκρινε το ουκρανικό κοινοβούλιο

Επιχείρηση συγκάλυψης εγκλήματος σε βιομηχανική κλίμακα καταγγέλλει ο αυστραλός πρωθυπουργός

Τα στοιχεία στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία παραποιήθηκαν σε βιομηχανική κλίμακα, στο πλαίσιο επιχείρησης συγκάλυψης, κατήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

“Μετά το έγκλημα, έρχεται η συγκάλυψη. Αυτό που είδαμε είναι παραποίηση σε βιομηχανική κλίμακα και προφανώς αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν πρόκειται για ατύχημα. Πρόκειται για έγκλημα”, είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

Αναφερόμενος ωστόσο στον πρόεδρο της Ρωσίας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής τήρησε τους λόγους του με την έγκριση από τη Μόσχα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ασφαλή πρόσβαση των ερευνητών στον τόπο της καταστροφής.

Πέντε ημέρες μετά την καταστροφή η Μόσχα έτοιμη να παράσχει “πλήρη” βοήθεια στις έρευνες!

Πέντε ημέρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα δήλωσε σήμερα έτοιμη να παράσχει “πλήρη” βοήθεια στην έρευνα, στην οποία περιλαμβάνεται και η αποστολή εμπειρογνωμόνων, και χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.

“Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης εμπειρογνωμόνων…Πιστεύουμε ότι μία τέτοια καταστροφή πρέπει να διαλευκανθεί με την ενεργή συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας”, του ΟΗΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα χαιρέτισε επίσης την απόφαση την οποία υιοθέτησε τη νύκτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η οποία απαιτεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.

“Επειτα από εντατικές διαβουλεύσεις, υιοθετήθηκε ένα σχέδιο. Δίνει έμφαση στην ανάγκη για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, πραγματικά ανεξάρτητης και αντικειμενικής με βάση τις αρχές της διεθνούς αεροπορίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι σημαντικό η απόφαση “να ζητήσει από όλες τις πλευρές που συμμετέχουν στη σύρραξη να τερματίσουν τις εχθροπραξίες στη ζώνη του δυστυχήματος και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των οργανισμών που συμμετέχουν στην έρευνα, όπως η αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς”, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τη νύκτα τηλεφωνική συνομιλία με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, στον οποίο εξέφρασε ικανοποίηση για την υιοθέτηση της απόφασης.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη νύκτα την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός σε μία περίμετρο 10 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της καταστροφής.

Το τρένο που μεταφέρει μέρος των σορών των θυμάτων της αεροπιορικής καταστροφής βρίσκεται πλέον σε ασφαλές έδαφος

Οι σοροί μέρους των 298 θυμάτων της αεροπορικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται σε περιοχή της χώρας που ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Οι σοροί θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Ολλανδία για να αναγνωρισθούν.

Το τρένο αναχώρησε από τον τόπο της συντριβής αφού ο μαλαισιανός πρωθυπουργός συμφώνησε με τους αυτονομιστές να παραδοθούν οι σοροί στις ολολανδικές αρχές, καθώς τα δύο τρίτα των θυμάτων προέρχονταν από την Ολλανδία.

Ουκρανός Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου στην ανατολική Ουκρανία

Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα τύπου βαν πραγματοποίησε τη νύκτα επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σημείου ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” του ουκρανικού στρατού κατά των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο 112: “Στρατιωτικό σημείο ελέγχου δέχθηκε επίθεση από βομβιστή καμικάζι σε παγιδευμένο με εκρηκτικά βαν”.

Κίεβο: Πάνω από 40.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Περισσότεροι από 40.000 ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρίι Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση περισσότερων εφέδρων και ανδρών κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.

“Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, υπήρξε μια νέα ανάπτυξη και ενίσχυση των στρατευμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 41.000 ρώσοι στρατιωτικοί στα σύνορα με την Ουκρανία στο βορρά, στην ανατολή, στο νότο και στην Κριμαία”, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Ρωσία, δήλωσε ο Παρούμπιι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.

Μετά την ψηφοφορία, σύντομες συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές πολιτικούς και μέλη του κόμματος του οποίου ηγείτο ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανετράπη το Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Malaysia Airlines: Για να αποφύγει την Ουκρανία πέταξε πάνω από τη Συρία!

Κατάρριψη Boeing: Θα αλλάξει τον κόσμο όπως εκείνη του 1983 που “διέλυσε” την ΕΣΣΔ;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε