Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Sinead O’ Connor: Η ιστορία πίσω από το ξυρισμένο κεφάλι της – Γιατί έκοβε κοντά τα μαλλιά της

Sinead O’ Connor: Η ιστορία πίσω από το ξυρισμένο κεφάλι της – Γιατί έκοβε κοντά τα μαλλιά της

Η Sinead O’ Connor, που έφυγε προχθές (25.7.2023) από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ήταν πάντα μια τραγουδίστρια αντισυμβατική, που δεν έμπαινε σε καλούπια, που χτυπούσε τη γροθιά στο μαχαίρι και δεν δίσταζε να τα βάλει με όλους και με όλα, όσο κι αν ήξερε ότι θα μπει στο στόχαστρο και θα γίνει persona non grata.

Το ξυρισμένο κεφάλι της Sinead O’ Connor που πέθανε προχθές ήταν πάντα ένα «σήμα κατατεθέν» για την τραγουδίστρια και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η επιλογή της να κόβει κοντά στα μαλλιά της ήταν ένα είδος επανάστασης και χτυπήματος του κατεστημένου και αυτού που θεωρείται politically correct.

Η Sinead O’ Connor όμως, ήταν και ένας άνθρωπος που ακροβατούσε ανάμεσα στη λογική και την τρέλα και οι απαντήσεις που η τραγουδίστρια είχε δώσει κατά καιρούς για το ξυρισμένο κεφάλι της, μάλλον ανήκουν σε αυτό το πλαίσιο.

Οι διάφορες εξηγήσεις που έδωσε για το extreme look της

 Η Sinead O’ Connor είχε δώσει κατά καιρούς διάφορες εκδοχές για την απόφασή της να κουρεύεται γουλί.

«Το ξύρισμα του κεφαλιού μου σε μένα δεν ήταν ποτέ συνειδητό», είπε η τραγουδίστρια σε μια συνέντευξή της Spin το 1991. «Δεν έκανα ποτέ κάποια… δήλωση με αυτό. Απλώς βαρέθηκα μια μέρα και ήθελα να ξυρίσω το κεφάλι μου».

Παράλληλα όμως, διευκρίνισε:  «Οι γυναίκες που θαυμάζονται είναι αυτές που έχουν ξανθά μαλλιά και μεγάλα χείλη και φοράνε κόκκινο κραγιόν και κοντές φούστες, γιατί αυτή είναι μια αποδεκτή εικόνα γυναίκας. Επειδή δεν έχω μαλλιά, οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι θυμωμένη».

Η μητέρα και τα μαλλιά της αδελφή της

Σε μια τηλεοπτική της συνέντευξη το 2017 στην εκπομπή «Dr. Phil», έδωσε μια άλλη εξήγηση, που είχε να κάνει με την παιδική της ηλικία και κάποια σχόλια της μητέρας της για τα μαλλιά της αδελφής της.

Η άλλοτε σούπερ σταρ της μουσικής είπε ότι κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων που είχε περάσει με τη μητέρα της (η τραγουδίστρια έλεγε ότι η μάνα της κακοποιούσε εκείνη και τα αδέλφια της) η Johanna Marie O’ Grady έλεγε ότι τα κόκκινα μαλλιά της αδελφής της τραγουδίστριας ήταν άσχημα και δεν ήταν τόσο όμορφα όσο της Sinead O’ Connor.

«Όταν είχα μακριά μαλλιά, η μητέρα μου παρουσίαζε εμένα ως την όμορφη κόρη της και την αδελφή μου ως την άσχημη κόρη της. Και γι’ αυτό έκοψα τα μαλλιά μου. Δεν ήθελα να είμαι όμορφη».

«Δεν ήθελα να είμαι όμορφη και να με βιάσουν»

Στη ίδια συνέντευξή της έδωσε και μια άλλη εκδοχή για τα μαλλιά της. «Είναι επικίνδυνο να είσαι όμορφη, γιατί θα με βίαζαν και θα με κακοποιούσαν παντού όπου πήγαινα. Έτσι δεν ήθελα να ντύνομαι σαν κορίτσι. Δεν ήθελα να είμαι όμορφη».

Στα απομνημονεύματά της, που κυκλοφόρησαν το 2021 με τίτλο «Rememberings» είχε πει άλλα. Έγραψε πως όταν δούλευε για το πρώτο της άλμπουμ στο Λονδίνο ένας άνδρας στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας της είχε πει ότι έπρεπε να μακρύνει τα μαλλιά της και να αρχίσει να ντύνεται περισσότερο σαν κορίτσι. Την επόμενη μέρα πήγε σε ένα κουρείο και από αντίδραση τα ξύρισε όλα.

Το 2021 είχε πει σε μια συνέντευξή της στους New York Times ότι πλέον δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το look. «Απλώς δεν νιώθω σαν εμένα όταν έχω μαλλιά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις