Σάββατο, 15 Ιουν.
27oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια σε ναό της Ινδίας! Οι ξιφομαχίες επίδειξης κατέληξαν σε επιθέσεις! (video)

Σοβαρά επεισόδια σε ναό της Ινδίας! Οι ξιφομαχίες επίδειξης κατέληξαν σε επιθέσεις! (video)

Τουλάχιστον 12 Σιχ τραυματίστηκαν μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν το πρωί στο Χρυσό Ναό στη πόλη Amritsar στη βόρεια Ινδία. Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της 30ης επετείου της επιδρομής του στρατού σε αυτό τον ιερό χώρο.

Σύμφωνα με τη Independent ο καυγάς ξέσπασε γύρω από ένα μικρόφωνο για το ποιος θα πάρει πρώτος το λόγο στην τελετή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, οι ξιφομαχίες διήρκεσαν πάνω από μισή ώρα και σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των τραυματιών ενδεχομένως να ανέλθει στους 20.

Ο Χρυσός Ναός χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα προς τιμήν ενός εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της θρησκείας των Σιχ.

Το 1984 ο ναός αποτέλεσε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Σιχιτών που ζητούσαν απόσχιση και της Ινδικής κυβέρνησης. Έγινε επέμβαση του στρατού και σκοτώθηκαν μέσα στο συγκρότημα του ναού περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενώ έγιναν ζημιές στο κτήριο Ακάλ Τακχτ. Οι ζημιές στο κτήριο Ακάλ επισκευάστηκαν την δεκαετία του 1980.

Ο ναός έχει τέσσερις πύλες οι οποίες σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση των Σιχιτών συμβολίζουν ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών. Στο ναό επιτρέπεται η είσοδος όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα σε πια κάστα ανήκουν, θρήσκευμα ή φύλο. Η αρχιτεκτονική του ναού είναι μίξη ισλαμικής και ινδικής αρχιτεκτονικής.

Συγκεκριμένα ο θόλος δείχνει την επιρροή από ισλαμική αρχιτεκτονική ενώ οι κολώνες δείχνουν επιρροή από ινδική παράδοση. Ο ναός βρίσκεται στο κέντρο μιας τετράγωνης δεξαμενής η οποία σύμφωνα με τους Σιχίτες περιέχει νερό/νέκταρ αθανασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδός πολιτικός: “Ο βιασμός είναι σωστός κάποιες φορές…”!

Νέο άγριο έγκλημα στην Ινδία! Αντιστάθηκε στους βιαστές και τη σκότωσαν!

Καμμία σωτηρία! Την βίασαν, της έδωσαν να πιεί οξύ και την στραγγάλισαν!

Ινδία: Αυτά είναι τα κορίτσια που βιάστηκαν και κρεμάστηκαν – Φωτό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε