Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Στην κακοκαιρία αποδίδουν οι Γάλλοι τη συντριβή του αεροπλάνου της Air Algerie

Στην κακοκαιρία αποδίδουν οι Γάλλοι τη συντριβή του αεροπλάνου της Air Algerie

Οι κακές καιρικές συνθήκες ήταν κατά πάσα πιθανότητα η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους της Air Algerie στο βόρειο τμήμα του Μάλι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 118 επιβαίνοντες, δήλωσαν την Παρασκευή Γάλλοι αξιωματούχοι.

«Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή της συντριβής έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες», δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιζώντες».

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι 51 Γάλλοι υπήκοοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 54 καθώς σε αυτούς συμπεριελήφθησαν και όσοι είχαν διπλή υπηκοότητα.

Στον τόπο της συντριβής έχουν σταλεί στρατιώτες μιας ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Μάλι. Το αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη την Πέμπτη το πρωί, λιγότερο από μία ώρα αφότου απογειώθηκε, 80 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Γκόσι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μάλι, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Οι αρχές του Μάλι ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια διεθνής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Διαβάστε

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στο Μάλι – Τριήμερο πένθος στην Αλγερία

Συντρίμμια και πτώματα παντού! – Βίντεο από το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος της Air Algerie στο Μάλι -Θρήνος στη Γαλλία για τους 51 νεκρούς επιβάτες 

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους – Εντόπισαν πτώματα και συντρίμμια – Εικόνες φρίκης από το αεροπλάνο της Air Algerie στο Μάλι

Εικόνες φρίκης – Ανθρώπινα μέλη και συντρίμμια στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου της Air Algerie

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε