Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στο Μάλι – Τριήμερο πένθος στην Αλγερία

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στο Μάλι – Τριήμερο πένθος στην Αλγερία

– Γαλλικό κατασκοπευτικό εντόπισε τα υπολείμματα του αεροπλάνου που συνετρίβη την Πέμπτη
– Κομάντος έκαναν αναγνώριση και δεν έδωσαν καμία ελπίδα για ανεύρεση επιζώντων
– Γάλλοι στρατιώτες φυλάνε τα συντρίμμια μέχρι να φτάσουν οι εμπειρογνώμονες στην περιοχή του Μάλι
– Αποκλείουν επίθεση από το έδαφος οι Γάλλοι – Όλα “δείχνουν” κακοκαιρία ή ανθρώπινο λάθος
– Φρανσουά Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες

Μεταλλικά συντρίμμια, διασκορπισμένα σε ακτίνα δεκάδων μέτρων… Κομματιασμένα και καμμένα μέρη του αεροσκάφους, που συνετρίβη σε ερημική περιοχή στο βόρειο Μάλι, δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες της τρίτης αεροπορικής τραγωδίας, που έγινε μέσα σε μία μόνο εβδομάδα!

Στο σημείο της συντριβής, βρίσκονται Γάλλοι στρατιώτες οι οποίοι φυλάνε τα συντρίμμια μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν οι εμπειρογνώμονες.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες”, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στους 110 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 51 Γάλλων, που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Οι 54 από τους 116 επιβάτες, κατάγονταν από τη Γαλλία, με τον πρόεδρο της χώρας να τονίζει ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες, μέχρι να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού, Φλερ Πελερέν, που βρίσκεται στο Ουαγκαντούγκου, σημείωσε ότι στην πτήση AH5017 δεν επέβαινε “κανένα ύποπτο πρόσωπο”.

“Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και εξ όσων γνωρίζουμε από τη γαλλική πλευρά, δεν υπάρχουν ύποπτοι μεταξύ των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Όμως, για να είμαστε βέβαιοι, πρέπει να περιμένουμε έως ότου μπορεί να διεξαχθεί έρευνα επί τόπου”, πρόσθεσε η Πελερέν έπειτα από μια συνάντησή της με την ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης που συστάθηκε από τη Μπουρκίνα Φάσο.

Συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της χώρας Λικ Αντόλφ Τιαό, η γαλλίδα υπουργός συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου με τις οικογένειες των 23 υπηκόων της Μπουρκίνα Φάσο που επέβαιναν στο αεροπλάνο.
Στόχος είναι να τους πούμε «όσα γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο της έρευνας», επεσήμανε η ίδια.

“Λυπάμαι βαθιά που σας ανακοινώνω ότι το αεροπλάνο συνετρίβη και έγινε χίλια κομμάτια”, δήλωσε από την πλευρά του ο Τιαό.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.
«Μετά το δυστύχημα με το ισπανικό αεροπλάνο που είχε ναυλωθεί από την Air Algérie και πραγματοποιούσε την πτήση AH5017 από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι που σημειώθηκε χθες» ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα «αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος από την Παρασκευή», αναφέρει μια ανακοίνωση της προεδρίας.Έξι Αλγερινοί επέβαιναν στο αεροπλάνο αυτό.

Όπως διαβεβαίωσε ο αλγερινός υπουργός Μεταφορών Άμαρ Γουλ το ισπανικό πλήρωμα του McDonnel Douglas MD83 είχε ήδη πραγματοποιήσει πέντε δρομολόγια από το Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι. “Το αεροπλάνο αυτό είχε ήδη κάνει πέντε φορές την πτήση αυτή, με το ίδιο πλήρωμα”, δήλωσε ο Γουλ από το αεροδρόμιο του Αλγερίου.

Το αεροσκάφος “χάθηκε” το πρωί της Πέμπτης

“Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου – Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του”, ανακοίνωσε χθες η αλγερινή αεροπορική εταιρεία και έτσι άρχισε το θρίλερ, μέχρι να διαπιστωθεί ότι όντως επρόκειτο για τρίτη αεροπορική τραγωδία σε διάστημα οκτώ ημέρων!

“Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου – Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της”, διευκρίνιζαν στην ανακοίνωση.

Σε σημείωμα της εταιρείας αναφερόταν ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντρίμμια και πτώματα παντού! – Βίντεο από το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος της Air Algerie στο Μάλι -Θρήνος στη Γαλλία για τους 51 νεκρούς επιβάτες

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους – Εντόπισαν πτώματα και συντρίμμια – Εικόνες φρίκης από το αεροπλάνο της Air Algerie στο Μάλι

Εικόνες φρίκης – Ανθρώπινα μέλη και συντρίμμια στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου της Air Algerie

Βρήκαν συντρίμμια του αεροσκάφους στο Μάλι – Τα ξένα ΜΜΕ “ήθελαν” νεκρή την ανηψιά του Φ. Κάστρο και εκείνη έδινε συνέντευξη

Μαύρη χρονιά για την αεροπλοϊα το 2014 – 4 τραγωδίες σε 5 μήνες!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε