Κόσμος

Στο 12,3% η ανεργία στη Βουλγαρία

Αυξημένη κατά μια ποσοστιαία μονάδα ήταν η ανεργία στη Βουλγαρία το 2012, που έπληξε περισσότερο τους άνδρες.

Η ανεργία διαμορφώθηκε στο 12,3% το περασμένο έτος, πλήττοντας 410.300 άτομα, εκ των οποίων οι 241.000 ήταν άνδρες και οι 169.300 γυναίκες. Το 2012, το ποσοστό της ανεργίας στον ανδρικό πληθυσμό αυξήθηκε κατά 1,2% και ανήλθε στο 13,5%. Την ίδια χρονιά, η ανεργία στο γυναικείο πληθυσμό σημείωσε μικρή αύξηση, μόλις 0,7% και διαμορφώθηκε στο 10,8%.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, περίπου 226.600 άτομα ή το 55,2% του συνόλου των ανέργων αναζητούσαν δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, με αποτέλεσμα το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας να διαμορφώνεται στο 6,8% για το σύνολο των ανέργων (στο 7,7% για τους άνδρες και το 5,7% για τις γυναίκες).

Αντίθετα, το 2012, το 67,1% του πληθυσμού, ηλικίας 15 έως 64 ετών ήταν οικονομικά ενεργό. Ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων ήταν 2.934.000 άτομα ή το 46,6% του πληθυσμού, ηλικίας άνω των 15 ετών.

Ο ρυθμός απασχόλησης για την ηλικιακή ομάδα 15 – 64 ετών διαμορφώθηκε στο 58,8% (συνολικά 2.894.900 άτομα), ενώ για την ηλικιακή ομάδα 20-64 ετών στο 63%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το 2011.

Ο ρυθμός απασχόλησης για την ηλικιακή ομάδα 55 – 64 ετών διαμορφώθηκε, το 2012, στο 45,7%, αυξημένος κατά 1,1% σε σχέση με το 2011. Η ανοδική αυτή τάση οφείλεται στην αύξηση της απασχόλησης του γυναικείου πληθυσμού που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου Στατιστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία σαρώνει τη Βουλγαρία – Μία γυναίκα νεκρή

 

Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές τον Ιανουάριο

 

Η Γαλλία μέσα στο 2012 έχασε 100.000 θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 7,7% η ανεργία το Φεβρουάριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία