Κυριακή, 16 Ιουν.
30oC Αθήνα

Στο 60% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου

Στο 60% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου

Μέχρι 60% αναμένεται να φτάσει το κούρεμα στις καταθέσεις πάνω απο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Αρχικά το κούρεμα αναμένεται να φτάσει το 37,5%, ενώ ένα ποσοστό 22,5% “κλειδώνει”, μέχρι να διαφανούν οι πραγματικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το διάταγμα, θα δημιουργηθούν τέσσερις κατηγορίες μετόχων. Στην πρώτη κατηγορία, θα δοθούν στους καταθέτες μετοχές κατηγορίας Α, οι οποίες θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο, ενώ στους μετόχους παραχωρείται και το δικαίωμα ψήφου. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται οι κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι δεν επέλεξαν την μετατροπή των αξιογράφων σε μετοχές, ενώ η κατηγορία Γ αφορά όσους δεν έφεραν οποιαδήποτε ένσταση. Στην κατηγορία Δ, εντάσσονται οι σημερινοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου πριν την αναδιάρθρωσή της, με μετοχές των οποίων η αξία θα είναι απειροελάχιστη.

Οι καταθέσεις άνω των €100.000 συμψηφίζονται με δανειακές υποχρεώσεις, δηλαδή αφαιρείται το ποσό του δανείου αν υπάρχει, από το ποσό της κατάθεσης και για το εναπομείναν ποσό κατάθεσης ακολουθείται η παρακάτω η διαδικασία.

Διαβάστε
Στο 37,5% το κούρεμα καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου – Σε 11 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα δάνεια που χαρίστηκαν

Η λίστα της ντροπής! Έσβηναν δάνεια εκατομμυρίων και χρέωναν τον λογαριασμό στο λαό! – Να δώσει η Κυπριακή κυβέρνηση τα ονόματα στην δημοσιότητα!

Ζήλεψα πολύ! Φέρθηκαν σαν πατριώτες!

Α.Βγενόπουλος: να παραιτηθεί ο Μ.Σαρρής για την διαγραφή δανείου του Γ.Β.

Ο Γερμανός διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαίτε τα βάζει με τα ξένα ΜΜΕ για την επίθεση στην Κύπρο!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε