Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Συναγερμός! Ισραήλ σε Παλαιστίνιους: Φύγετε, θα σας βομβαρδίσουμε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Φυλλάδια με τα οποία προειδοποιούν τους Παλαιστίνιους που ζουν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή έριξε ο Ισραηλινός στρατός καθώς κλιμακώνεται η επίθεση κατά της Χαμάς.

Το Ισραήλ κάλεσε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί άμεσα θα ξεκινήσει σφοδρός βομβαρδισμός στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ζητούν από τους κατοίκους να μεταφερθούν νοτιότερα και να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ως το μεσημέρι.

“Τα φυλλάδια αυτά προειδοποιούν τους κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια να απομακρυνθούν, για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν” σημειώνεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

“Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους”, καταλήγει.

Συλλήψεις στην Ιερουσαλήμ

Στην Ιερουσαλήμ, δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομία μπήκαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη και συνέλαβαν 10 Παλαιστίνιους διαδηλωτές.

“Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν επισκέπτες στο Ορος του Ναού (όπως ονομάζεται από τους Ισραηλινούς η Πλατεία των Τζαμιών). Αλλοι αστυνομικοί επενέβησαν τότε κάνοντας χρήση οβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές”, εξήγησε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

“Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Πλατεία των Τζαμιών έκλεισε για τους επισκέπτες.

Ταραχές ξέσπασαν στην ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού Παλαιστίνιου, τον οποίο οι απαγωγείς του έκαψαν ζωντανό την 1η Ιουλίου, σε αντίποινα για την απαγωγή και δολοφονία των τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη. Η ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας έχει κλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που κατοικείται κυρίως από Άραβες.

Η Πλατεία των Τζαμιών ή το Όρος του Ναού είναι ιερός τόπος τόσο των μουσουλμάνων όσο και των Εβραίων και πηγή καθημερινών εντάσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους 163 οι νεκροί στην Παλαιστίνη μέσα σε 5 μέρες

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς κοντά στη Γάζα

Μπαράζ εκρήξεων στην Ιερουσαλήμ – Στους 127 οι νεκροί στη Γάζα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή που ανατινάζεται σπίτι Παλαιστινίων – “Ζεσταίνει” την πολεμική μηχανή το Ισραήλ – Έρημη πόλη η Γάζα

“Σινεμά” η… Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και… απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε