Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή που ανατινάζεται σπίτι Παλαιστινίων – “Ζεσταίνει” την πολεμική μηχανή το Ισραήλ – Έρημη πόλη η Γάζα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή που ανατινάζεται σπίτι Παλαιστινίων – “Ζεσταίνει” την πολεμική μηχανή το Ισραήλ – Έρημη πόλη η Γάζα

– Πως οι Ισραηλινοί ρίχνουν προειδοποιητικές βολές σε σπίτια πριν τα… κατεδαφίσουν
– Ετοιμάζει εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
– Περισσότεροι από 30.000 έφεδροι έχουν κληθεί στα όπλα
– 126 πια οι νεκροί Παλαιστίνιοι μετά από πέντε μέρες επιχειρήσεων

Ένας πύραυλος «προσγειώνεται» στην ταράτσα ενός κτιρίου. Οι ένοικοί του το εγκαταλείπουν και λίγο αργότερα ακολουθεί μια μεγαλύτερη έκρηξη που ισοπεδώνει το σπίτι. Είναι εικόνες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το video που ανέβηκε το Σάββατο το YouTube δείχνει ακριβώς αυτή τη στιγμή. Να είναι η προσπάθεια του Ισραήλ να πείσει ότι δεν στοχεύει αμάχους; Η Διεθνής Αμνηστία δεν πείθεται. Μάλλον ούτε και η κοινή γνώμη.

Οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται για πέμπτη μέρα, με τον απολογισμό να έχει φτάσει τους 126 νεκρούς, αφού μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 26 Παλαιστίνιοι.
Στην πόλη της Γάζας οι δρόμοι είναι έρημοι, με την εξαίρεση των νεκρώσιμων πομπών που γίνονται μέσα σε πνιγηρή ζέστη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν περιορίσει τη δύναμη πυρός της Χαμάς. Αλλά παρόλα αυτά, ετοιμάζουν χερσαίες επιχειρήσεις!



Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδαν την περασμένη νύκτα δεκάδες άρματα μάχης, συνοδευόμενα από φάλαγγες στρατιωτικών καμιονιών να κατευθύνονται προς τα σύνορα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες και μονάδες του ισραηλινού πεζικού.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ένταση των βομβαρδισμών έχει κάπως μειωθεί τις τελευταίες ώρες.

Περισσότεροι από 30.000 έφεδροι έχουν κληθεί στα όπλα.
“Προετοιμάζουμε τα επόμενα στάδια της επιχείρησης, ώστε οι δυνάμεις να είναι έτοιμες να εισέλθουν στο πεδίο της μάχης. Λαμβάνουμε υπ΄όψιν όλες τις συνέπειες, ό,τι πρέπει να γίνει”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Αλμόζ Μότι.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το θαύμα της ζωής! Βρέφος δύο μηνών κάτω από τα συντρίμμια μετά από βομβαρδισμό – Βίντεο που ραγίζει καρδιές

Πέντε νεκροί σε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

“Σινεμά” η… Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και… απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ – Η Χαμάς εκτόξευσε 4 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον “πόλεμο” στη Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε