Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου”, είπε ο μελλοντικός βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε

“Θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου”, είπε ο μελλοντικός βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε έκανε σήμερα την υπόσχεση, στο πλευρό της συζύγου του Λετίθια, «να αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου» στην υπηρεσία μιας «ενωμένης και διαφορετικής» Ισπανίας, αν η ενθρόνισή του ψηφιστεί από το κοινοβούλιο μετά την ανακοίνωση του πατέρα του Χουάν Κάρλος ότι παραιτείται από τον θρόνο.

«Επιτρέψτε μου να σεβαστώ την κοινοβουλευτική διαδικασία και να περιοριστώ στο να επαναλάβω την επιθυμία μου και την πίστη μου να αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου, με ελπίδα, στο εξαίρετο καθήκον να συνεχίζω να υπηρετώ τους Ισπανούς», δήλωσε ο 46χρονος πρίγκιπας διάδοχος στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Χουάν Κάρλος.

Υπό το βλέμμα της συζύγου του, της πριγκίπισσας Λετίθια, εμφανώς συγκινημένος, με τη φωνή του να σπάει κάποιες φορές, ο Φελίπε εκφώνησε την ομιλία αυτή με την ευκαιρία μιας τελετής για να τιμηθεί με ένα βραβείο πολιτισμού στο μοναστήρι Σαν Σαλβαδόρ δε Λέιρε στη βόρεια Ισπανία.

«Είναι προφανές ότι η σημερινή ημέρα έχει ένα σημαντικό νόημα», υπογράμμισε ο πρίγκιπας της Αστούριας, «αφού τη Δευτέρα ο μεγαλειότατος βασιλιάς ανακοίνωσε την απόφασή του να παραδώσει τον θρόνο και να θέσει τέρμα στη βασιλεία του».

O πρίγκιπας που αναμένεται να γίνει ο βασιλιάς Φελίπε ο Στ΄ σε περίπου δύο εβδομάδες μετά τη σχετική ψηφοφορία στα δύο σώματα του ισπανικού κοινοβουλίου, όπου την πλειοψηφία έχουν τα κόμματα που είναι υπέρ της μοναρχίας, πρόσθεσε ότι επιθυμεί να υπηρετήσει «την αγαπημένη μου Ισπανία, ένα έθνος, μια κοινωνική και πολιτική κοινότητα ενωμένη και διαφορετική, που έχει τις ρίζες της σε μια ιστορία χιλιετιών».

«Σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε, η εμπειρία του παρελθόντος (…) μας διδάσκει ότι μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας, βάζοντας το κοινό καλό πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα και υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία, την έρευνα και τη δημιουργικότητα του κάθε ένα θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε προς καλύτερο προοπτικές», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Φελίπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χουάν Κάρλος και το πραξικόπημα που σταμάτησε! (video)

Ισπανία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος

Σοφία – Χουάν Κάρλος: Ο υπερπολυτελής γάμος του 1962 και η προίκα!

1.500 ερωμένες για τον ερωτύλο Βασιλιά Χουάν Κάρλος – 35 χρόνια δεν έχει κοιμηθεί με την Σοφία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε