Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα κτήνη του Κλίβελαντ φωτογραφίζονταν μπροστά από το κολαστήριο των τριών γυναικών! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Τα κτήνη του Κλίβελαντ φωτογραφίζονταν μπροστά από το κολαστήριο των τριών γυναικών! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

– Φήμες ότι είχαν γεννηθεί πέντε μωρά – Έρευνες στον κήπο του σπιτιού
– Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού – φυλακή Αριέλ Κάστρο είχε πάει και σε αγρυπνια για την μια από τις αγνοούμενες στο Κλίβελαντ
– Η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει γιατί την χτυπούσε και την κακοποιούσε
– Έβγαινε βόλτα με το παιδί που είχε κάνει με μια από τις τρεις γυναίκες που είχε απαγάγει και έλεγε ότι είναι της φίλης του
– Οσοι τον επισκέπτονταν δεν είχαν ιδέα ότι το υπόγειο ήταν φυλακή για τρείς γυναίκες για πάνω από 10 χρόνια!

Η ανατριχιαστική ιστορία απαγωγής και χρόνιας ομηρείας που συγκλονίζει τις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο έχει προεκτάσεις που δείχνουν πως τα ανθρωπόμορφα κτήνη που κρατούσαν πάνω από 10 χρόνια φυλακισμένες τις 3 γυναίκες δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Daily Mail, ο ένας εκ των τριών αδελφών, ο Αριέλ Κάστρο συνήθιζε να φωτογραφίζεται μπροστά από την πόρτα που οδηγούσε στο κολαστήριο των τριών γυναικών. Κλεισμένη με λουκέτο η πόρτα που οδηγούσε στο υπόγειο και στο γκαράζ ήταν απαγορευμένη για την οικογένειά του όπως λέει ο ίδιος του ο γιός.

Φωτογραφίες από το 2001 δείχνουν τον Κάστρο να στέκεται μπροστά από την πόρτα. Ήδη τότε, ένα από τα θύματά του, η Μισέλ Νάιτ ήταν αγνοούμενη για έναν χρόνο.

Ο 31χρονος γιος του Κάστρο περιγράφει ιστορία με τον πατέρα του να τον ρωτάει αν πιστεύει ότι θα λυθεί ποτέ το μυστήριο της απαγωγής ενος άλλου απο τα θύματα της Αμάντα Μπέρι.

Λέει επίσης ότι η μητέρα του, η οποία δεν ζει πια, είχε εγκαταλείψει τον Κάστρο γιατί την χτυπούσε και την κακοποιούσε.

Κανένας δεν είχε δει τον διαζευγμένο εδώ και χρόνια Κάστρο με γυναικεία συντροφιά, μέχρι που ξαφνικά άρχισε να εμφανίζεται στην κατοικούμενη κυρίως από λατινοαμερικανούς εργατική συνοικία με ένα εξάχρονο κορίτσι. Ο ίδιος είπε στους γείτονες ότι επρόκειτο για το παιδί της συντρόφου του.

Ένας από τους γείτονές του, ο 39χρονος Ίσραελ Λούγκο, δήλωσε ότι πρόκειται για το ίδιο παιδί το οποίο κρατούσε μία από τις απαχθείσες, η Αμάντα Μπέρι, όταν μαζί με τις άλλες δύο απελευθερώθηκαν από το σπίτι του Κάστρο. Βρισκόταν εκεί, όπως είπε, την ώρα που τις απελευθέρωναν.

Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι όταν οικογένεια και οι φίλοι της αγνοούμενης γυναίκας από το Κλίβελαντ, Τζίνα Ντεχεσούς, έκαναν ολονυκτία τον περασμένο μήνα τιμώντας τα εννέα χρόνια από την εξαφάνισή της, συμμετείχε και ο Κάστρο!

Ο 52χρονος Κάστρο πιστεύεται ότι ζούσε μόνος του, ωστόσο στο μεσημεριανό διάλειμμά του επέστρεφε στο σπίτι του με αρκετές σακούλες με φαγητό από φαστ φουντ και αναψυκτικά για να τραφούν πολλοί άνθρωποι.

Οδηγός σχολικού λεωφορείου είχε δεχτεί πολλές φορές επίπληξη, περιλαμβανομένου ενός περιστατικού κατά το οποίο αποκάλεσε “σκύλα” μία νεαρή μαθήτρια και ενός δεύτερου, όταν εγκατέλειψε μόνο του στο σχολικό μικρό μαθητή για να πάει εκείνος σε φαστ-φουντ να γευματίσει.

Αυτά τα περιστατικά άργησαν να γίνουν γνωστά, αλλά τελικά οδήγησαν στην απόλυσή του τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, δεκάδες γονείς μαθητών που μετέφερε τον είχαν κατά καιρούς αξιολογήσει ως “εξαιρετικό” οδηγό στη σχετική φόρμα αξιολόγησης.

Ο Κάστρο συνελήφθη το 1993 ύστερα από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, παρότι οι ένορκοι αποφάσισαν να μην παραπεμφθεί και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ

Επί σειρά ετών, οι γείτονες του Κάστρο στην Λεωφόρο Σέιμουρ τον θεωρούσαν φιλικό, αλλά κλειστό χαρακτήρα και επιτυχημένο μουσικό που έπαιζε μπάσο σε λατινοαμερικανικά συγκροτήματα όπως τα Borin Plena και Grupo Fuego.

Του άρεσαν οι μοτοσυκλέτες και συμμετείχε σε μπάρμπεκιου που διοργάνωνε η γειτονιά σε έναν άδειο χώρο στάθμευσης στην Λεωφόρο Σέιμουρ. Αυτοδίδακτος μηχανικός, του άρεσε να μιλάει για τα αυτοκίνητα.

Ήταν ιδιοκτήτης ενός απλού, διώροφου σπιτιού σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Κλίβελαντ. Κατασκευασμένο το 1890, το σπίτι είχε αξία μόλις 13.200 δολάρια το 2011. Τα παράθυρά του ήταν καλυμμένα ώστε να μην μπορεί να δει κανείς το εσωτερικό του σπιτιού.

Ένας παιδικός του φίλος περιγράφει πώς μία πρόβα ενός τραγουδιού που έκανε μαζί με τον Κάστρο, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Πουέρτο Ρίκο, πήρε αναπάντεχα περίεργη τροπή.

“Ο Άριελ βρισκόταν μέσα στο γκαράζ μου, πριν από πέντε με έξι χρόνια. Ηχογραφούσαμε ένα τραγούδι–μία ιδέα δική του–με μερικά στοιχεία χαρντ ροκ και λάτιν”, αφηγείται ο 45χρονος Τζο Πόποου, πατέρας έξι παιδιών, ο οποίος, όπως δηλώνει, γνωρίζει τους αδελφούς Κάστρο από παιδιά.

“Θα σας φανεί αστείο, αλλά είπε ότι είναι στην CIA. Και δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι, αλλά είναι ο τρόπος που το είπε, το πόσο σοβαρά το είπε. Δεν ήξερα για τι ήταν ικανός. Αυτό με έφερε σε αμυντική θέση κι άρχισα να απομακρύνομαι”, προσθέτει ο ίδιος.

Η οικογένειά του, οι φίλοι και οι γείτονές του συγκλονίστηκαν όταν την Δευτέρα η αστυνομία διέσωσε τρεις γυναίκες οι οποίες ήταν όμηροι στο σπίτι του και ανακάλυψε ένα εξάχρονο κορίτσι που θεωρούν ότι γεννήθηκε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας σήμερα 32, 27 και 23 ετών, αγνοούνταν από το 2002 ως το 2004.

Ο Κάστρο και δύο από τους αδελφούς του, ο 50χρονος Όνιλ και ο 54χρονος Πέδρο, τέθηκαν την Δευτέρα υπό κράτηση και εντός 36 ωρών από την σύλληψή τους αναμένεται να τούς απαγγελθούν κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια συγκλονιστική ιστορία! Τρεις γυναίκες, θύματα απαγωγής – Κρατούνταν σε υπόγειο – Βρέθηκαν ζωντανές 10 χρόνια μετά

Αγνοούνταν τα τελευταία 10 χρόνια αλλά τις βρήκαν ζωντανές – Η απίστευτη ιστορία της απαγωγής τριών γυναικών

Άνθρωπος «κλειδί» ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε