Κόσμος

Άνθρωπος «κλειδί» ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής

Άνθρωπος «κλειδί» στην υπόθεση της απαγωγής των Μητροπολιτών Χαλεπίου φαίνεται πως είναι ένα τέταρτο πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, και που όπως είπαν στο dogma.gr αξιόπιστες πηγές από την Συρία προσπαθεί μέσω των διασυνδέσεων του να βοηθήσει στην απελευθέρωση.

Πρόκειται για έναν Χριστιανό, ούτε Ορθόδοξο αλλά ούτε και Συρο-Ιακωβίτη ο οποίος έχει προσωπική φιλία με τον Μητροπολίτη Ιωάννη Αβραάμ.

Ο συγκεκριμένος βρισκόταν μαζί με τους δύο Μητροπολίτες, ως ενδιάμεσος στην προσπάθεια απελευθέρωσης δυο χριστιανών ιερέων που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ήταν αυτός που είχε κανονίσει το ραντεβού με τους απαγωγείς των κληρικών που οι Μητροπολίτες προσπαθούσαν να απελευθερώσουν. Κάποιοι λένε πως αυτός μαζί με τον Συρο-Ιακωβίτη και τον οδηγό του, είχαν πάει μαζί στους απαγωγείς να διαπραγματευτούν.

Η διαπραγμάτευση δεν απέδωσε και έφυγαν άπραγοι. Στη συνέχεια πήγαν στα σύνορα να παραλάβουν τον Μητροπολίτη Παύλο και στην πορεία της επιστροφής στο Χαλέπι έγινε η απαγωγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με την Ομάδα Εθνικής Ασφαλείας – Το αίτημα του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ για αμυντική στήριξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να εμπλακεί τις επόμενες ημέρες στον πόλεμο κατά του Ιράν
Τραμπ - Νετανιάχου 25
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ