Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τα μαζεύει η Χίλαρι για τον… Χίτλερ Πούτιν

Τα μαζεύει η Χίλαρι για τον… Χίτλερ Πούτιν

Η σύγκριση της Χίλαρι Κλίντον ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αδόλφο Χίτλερ προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια. Γι’ αυτό και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και φαβορί για να διεκδικήσει την προεδρία το 2016, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

«Εάν έχετε την εντύπωση ότι αυτό το έχετε ξαναδεί, είναι επειδή αυτό το έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του 1930» είπε η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης συγκέντρωσης χρημάτων παρουσία 250 ατόμων.

Και δε σταμάτησε εκεί. Είπε επίσης πως η εκστρατεία του Πούτιν να δώσει ρωσικά διαβατήρια σε εκείνους που έχουν ρωσικές ρίζες και ζουν έξω από τα σύνορα της χώρας του, θυμίζει την προστασία που παρείχε ο Χίτλερ στις εθνικές ομάδες των Γερμανών εκτός της Γερμανίας.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, σε μια νέα εμφάνισή της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, η Κλίντον, προσπάθησε να αποσαφηνίσει τα σχόλια της προηγούμενης ημέρας.

«Απλά θέλω όλοι να έχουν μια μικρή προοπτική της ιστορίας. Δεν κάνω σύγκριση σίγουρα, αλλά ίσως μπορούμε να μάθουμε από αυτή την τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν», είπε η Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη τετραετία του προέδρου Ομπάμα, ήταν βασικός συντελεστής στην προσπάθεια των ΗΠΑ να θερμάνουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία, μια πολιτική που τώρα οι επικριτές της λένε ότι φάνηκε ως μια κραυγαλέα αποτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέλλον της Ουκρανίας στα χέρια των Ευρωπαίων – Απειλές κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρώπη – Υπερδιπλασιάζει τα μαχητικά στη Βαλτική ο Ομπάμα

Αποκαλύψεις για τους δολοφόνους των Ουκρανών διαδηλωτών από μια υποκλοπή! – Βίντεο από το λιντσάρισμα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κριμαία

Ο Ομπάμα ζητάει τη βοήθεια της Μέρκελ για την Ουκρανία

Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία! Ομπάμα σχεδόν απομονωμένος: “Δεν με ξεγελάς Πούτιν” – Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο

Ουκρανοί στρατιώτες παίζουν μπάλα, την ώρα των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους! (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε