Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τεντώνει το σχοινί η Μόσχα: Καμία διαβούλευση για την Κριμαία

Τεντώνει το σχοινί η Μόσχα: Καμία διαβούλευση για την Κριμαία

Η Μόσχα διαψεύδει την κατηγορία ότι παραβίασε διμερείς συμφωνίες με την Ουκρανία με τις κινήσεις δυνάμεών της στην Κριμαία και απορρίπτει πρόσκληση του Κιέβου για διαβουλεύσεις.

Η διπλωματία της Ρωσίας διέψευσε σήμερα ότι η χώρα παραβίασε τις κείμενες συμφωνίες με την Ουκρανία προχωρώντας σε κινήσεις τμημάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία και πρόσθεσε ότι θεωρεί τα γεγονότα στην περιοχή αυτή αποτέλεσμα των εσωτερικών ουκρανικών πολιτικών διαφορών.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απορρίπτει μια πρόσκληση σε διαβουλεύσεις για την Κριμαία από μέρους της νέας ουκρανικής ηγεσίας.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των δυνάμεων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως αυτές γίνονται όπως προβλέπουν οι διμερείς συμφωνίες με το Κίεβο για τον στόλο αυτό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μετανιωμένος κύριος Γιανουκόβιτς! “Ντρέπομαι! Συγγνώμη Ουκρανοί” – Κατηγόρησε τη Δύση και μια μειονότητα φασιστών – Δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Ελβετία και Λιχτενστάϊν πάγωσαν τους λογαριασμούς του Γιανουκόβιτς, του γιου του και δεκάδων ουκρανών αξιωματούχων

Ρωσική επίδειξη δύναμης στην Κριμαία – Πτήση 10 ελικοπτέρων πάνω απο την πόλη

Δεν υπάρχει ανάγκη για σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων της Ουκρανίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε