Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βερολίνο: Παραδοχή σοκ! “Ίσως έχουμε τον λάθος άνθρωπο”

Βερολίνο: Παραδοχή σοκ! “Ίσως έχουμε τον λάθος άνθρωπο”

Μια είδηση που μετέδωσε η εφημερίδα Welt γρήγορα έγινε επίσημη παραδοχή. Ο 23χρονος Πακιστανός μετανάστης που έχει συλληφθεί ως δράστης του μακελειού στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου με τους 12 νεκρούς ίσως να μην έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική επίθεση!

Επικαλούμενη πηγές από πολλές υπηρεσίες ασφαλείας, η Welt έγραψε πως ο νεαρός Πακιστανός, που έφτασε στη Γερμανία στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 χρησιμοποιώντας μια από της διαδρομές της Βαλκανικής οδού και στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο του 2016 για να ζητήσει άσυλο, είναι ο «λάθος άνθρωπος».

Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο“, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην εφημερίδα. “Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση“, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Φωτογραφία Reuters

Λίγο μετά το δημοσίευμα της Welt ήρθε ένα “περίεργο” tweet από την αστυνομία του Βερολίνου. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας δήλωσε ανήσυχη γιατί ο νεαρός Πακιστανός αρνείται κάθε ανάμειξη στην τρομοκρατική επίθεση. Και κάλεσε τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.

Ο συλληφθείς αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση. Γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί. Παρακαλούμε να είστε κι εσείς” ανέφερε το tweet της αστυνομίας του Βερολίνου.

Ο δε επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου είχε κάνει γνωστό πως ο άνδρας που κρατείται και σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα της Die Welt ονομάζεται Naved B., είναι Πακιστανός πρόσφυγας, που είχε καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου στη Γερμανία και αρνείται πως είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στο φορτηγό πάνω στο πλήθος, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48, οι 18 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Έφθασε στη Γερμανία τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καταγράφηκε πριν επανεμφανισθεί στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα. Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Αποκάλυψε επίσης πως ο νεαρός μιλάει μόνο την πακιστανική διάλεκτο Μπαλούτσι και δεν έχει γίνει εφικτό να βρεθεί μεταφραστής ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η ανάκριση!

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε