Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Συναγερμός ξανά! Τουλάχιστον έξι συλλήψεις μετά από επιδρομές! Το “άντρο” των καμικάζι και οι αμερικανικές λίστες τρομοκρατίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Καταιγισμός εξελίξεων στην υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες
– Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά πως έχουν γίνει πέντε συλλήψεις σε “μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας” στην πρωτεύουσα του Βελγίου
– Το πρακτορείο Reuters ανέβασε τον αριθμό των συλλήψεων σε έξι, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να ακολουθούν
– Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν ταυτοποιήσει τον άνδρα με το καπέλο που απεικονίζεται στην φωτογραφία ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ
– Σύλληψη και στη Γαλλία! Ο άνδρας ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα πέντε μήνες μετά το μακελειό του Παρισιού!
– Φωτογραφίες από το διαμέρισμα διαμέρισμα των τριών καμικάζι που σκόρπισαν τον θάνατο στις Βρυξέλλες
– ΌΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι πληροφορίες για την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό. Την τελευταία εξ αυτών μετέδωσε αρχικά το αμερικανικό ABC news, επικαλούμενο τον Βέλγο υπουργό Εσωτερικών. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν σε “μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες”.

Δείτε το tweet

Οι πληροφορίες είναι για ακόμη μία φορά συγκεχυμένες, όπως συμβαίνει… σταθερά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αφού ουκ ολίγα δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης διαψεύστηκαν άμεσα.

Την ίδια ώρα και το πρακτορείο Reuters μεταδίδει την είδηση για τις συλλήψεις, επικαλούμενο το βελγικό δίκτυο Belga και ανεβάζοντας τον αριθμό των συλλήψεων στις έξι.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστεια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα.

Όλα αυτά την ώρα που έχει γίνει μία σύλληψη για τρομοκρατία και στην Γαλλία! Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, δήλωσε ότι συνελήφθη “ένα άτομο γαλλικής υπηκοότητας που συμμετείχε σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε χτύπημα στην χώρα μας”. Οπως είπε, δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά ούτε και με το μακελειό του Παρισιού…

Αποκαλύψεις για την φωτογραφία ντοκουμέντο!

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι αμερικανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον άνδρα με το καπέλο που απεικονίζεται στην φωτογραφία ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ, στις Βρυξέλλες, όπου ξεκίνησε το μακελειό των τζιχαντιστών.

Η τελευταία εξέλιξη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ταυτοποιήσει τον “άνδρα με το καπέλο”, που φαίνεται στην φωτογραφία – ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Η επίμαχη φωτογραφία, απεικονίζει τρεις άνδρες. Οι δύο στα αριστερά είναι τα αδέρφια Ελ Μπακράουι, για τους οποίους έγινε πολύς λόγος σχετικά με το ότι φορούσαν γάντι μόνο στο ένα χέρι. Οι αρχές θεωρούν πως εκεί έκρυβαν τους πυροκροτητές, πριν σκορπίσουν τον θάνατο στο διεθνές αεροδρόμιο, ανοίγοντας έτσι τον χορό των νέων επιθέσεων στην “καρδιά” της Ευρώπης.

Ο τρίτος άνδρας, ωστόσο, ο οποίος φαίνεται στα δεξιά να φορά λευκό μπουφάν και καπέλο, παραμένει ακόμη ένα άλυτο μυστήριο. Τουλάχιστον για όλους εκτός από τους αμερικανούς, αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως έχουν ταυτοποιήσει τον άνδρα, χωρίς να έχει γίνει γμωστή οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητά του, τουλάχιστον προς το παρόν.

 

Μέσα στο άντρο των τζιχαντιστών!

Μία βόμβα, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών και μια σημαία του ISIS βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα των τριών καμικάζι, που στις 22 Μαρτίου προκάλεσαν το μακελειό στην “καρδιά” των Βρυξελλών, σκοτώνοντας 31 ανθρώπους και τραυματίζοντας 300.

Η Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από το διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή Schaerbeek, το οποίο εγκατέλειψαν το πρωί, πριν από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, τα αδέρφια Καλίντ και Ιμπραΐμ Ελ Μπακράουι και ο Νατζίμ Λααχράουι.

Οι τρεις τζιχαντιστές ζώστηκαν με εκρηκτικά για να σκορπίσουν το θάνατο στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύσουσας και τον σταθμό του μετρό “Maalbek”.

Σε υπολογιστή που βρισκόταν σε κάδο, βρήκαν και το σημείωμα αυτοκτονίας του Ιμπραΐμ Ελ Μπακράουι, στο οποίο έγραφε πόσο φοβισμένος και απελπισμένος ένιωθε. Στη «διαθήκη» του, ο καμικάζι των Βρυξελλών ανέφερε πως πίστευε ότι η αστυνομία των αναζητούσε παντού.

Δείτε τα ντοκουμέντα

 

  

 

 

 

Βέλγιο “αδειάζει” Ερντογάν!

Παράλληλα, όπως ανέφεραν σήμερα δύο τούρκοι αξιωματούχοι, ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, ο ένας από τους καμικάζι στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχε απελαθεί δύο φορές από την Τουρκία τον περασμένο χρόνο και οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει για τις υποψίες τους τις αρχές ευρωπαϊκών χωρών ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή!

Χθες Τετάρτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο Μπακραουί είχε συλληφθεί στις 14 Ιουλίου 2015 στη νότια Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο, όπου κατόπιν οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο, αγνοώντας την προειδοποίηση ότι ήταν τζιχαντιστής.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η τουρκική αστυνομία είχε συλλάβει τον Μπακραουί, όταν εξακρίβωσε ότι σχεδίαζε να μεταβεί στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης, Αρντ φαν ντερ Στερ, ο εν λόγω τζιχαντιστής δεν βρισκόταν στους καταλόγους των καταζητούμενων της Ολλανδίας ή διεθνείς καταλόγους καταζητούμενων.

«Το ελέγξαμε μαζί με τους Βέλγους, τους Γερμανούς και τους Τούρκους συναδέλφους μας και σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν καταχωρισμένος στα συστήματά μας», ανέφερε ο Φαν ντερ Στερ, 24 ώρες αφότου οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι ήταν ύποπτος τζιχαντιστής και είχε απελαθεί δύο φορές από την Τουρκία σε ευρωπαϊκά κράτη.

Καταδικάζει τον αδερφό του!

Την ίδια ώρα κι ενώ το επίπεδο συναγερμού μειώθηκε κατά μία βαθμίδα, ο αδελφός του Ναζίμ Λασραουί καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο “τις πράξεις του μεγαλύτερου αδελφού του και τις επιθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί, στη Γαλλία και το Βέλγιο”, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Μουράντ Λασραουί, αθλητής διεθνούς επιπέδου του ταεκβοντό, διευκρινίζει ότι είχε διακόψει κάθε επαφή με τον Ναζίμ αφότου ο τελευταίος έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία.

Ο Ναζίμ, ένας 24χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής, είχε φύγει για τη Συρία στις αρχές του 2013 και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ο ένας από τους δύο άνδρες που ανατινάχθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ ενώ το DNA του βρέθηκε σε πολλές κρυψώνες των τρομοκρατών.

Οι βελγικές αρχές τον καταζητούσαν από την προηγούμενη ημέρα, όταν διαπίστωσαν ότι ήταν το πρόσωπο που είχε συνταξιδέψει με τον Σαλά Αμπντεσλάμ —έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι— με το όνομα Σουφιάν Καγιάλ. Χρησιμοποιώντας το ίδιο ψευδώνυμο είχε νοικιάσει μια από τις κρυψώνες της ομάδας, στο Οβελέ.

Ο Μουράντ Λασραουί, ο μικρότερος αδελφός, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου απόψε στα γραφεία της γαλλόφωνης βελγικής ομοσπονδίας Ταεκβοντό στο Ούκλε, μια κοινότητα των Βρυξελλών. Ο Μουράντ είχε εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό που διεξήχθη πέρσι τον Μάιο στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας, στην κατηγορία των -54 κιλών. Τον Ιούλιο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία του στην Πανεπιστημιάδα, στη Νότια Κορέα.

Με πληροφορίες από DAILY MAIL, ΑΠΕ – ΜΠΕ και LE PARISIEΝ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε