Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

“Χωρίς όραμα ο Μπαρόζο” υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης

“Χωρίς όραμα ο Μπαρόζο” υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης

«Χωρίς όραμα» πολιτεύεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστήριξε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus χαρακτήρισε την Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει σήμερα «τελευταία ευκαιρία» για να δείξει το όραμά του για την Ευρώπη.

«Πολλοί ευρωβουλευτές αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα παρουσιάσει οράματα, τα οποία θα λάβουν συγκεκριμένη μορφή πέρα από το χαρτί που είναι διατυπωμένα. Λίγοι όμως ελπίζουν ακόμα να γίνει αυτό, ενώ άλλοι είναι σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πια», τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης και πρόσθεσε ότι «από τότε που ξέσπασε η κρίση του ευρώ δεν παρουσίασε μεγάλες και συγκεκριμένες ιδέες για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η Ευρώπη ως εσωτερική αγορά ισότιμων εταίρων, δεν επέτρεψε να φανεί ότι ενδιαφέρεται για πρόσδεση του Ευρωκοινοβουλίου στην ΟΝΕ».

Ανέφερε ακόμη ότι «παραβιάστηκε ένας από τους σπουδαιότερους κανόνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ότι δηλαδή κάθε κράτος-μέλος, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι ισότιμο» και συνέχισε: «Ο Μπαρόζο δεν υπερασπίστηκε τα ‘μικρά’ κράτη-μέλη, δεν υπερασπίστηκε την Ελλάδα, όταν έγινε γνωστό ότι οι βάσεις της πολιτικής της λιτότητας είχαν υπολογιστεί λάθος από ένα μέλος της τρόικας, το ΔΝΤ. Ούτε τους Κύπριους μικροκαταθέτες υπερασπίστηκε».

Ο κ. Χατζημαρκάκης επαίνεσε, αντιθέτως, τους Επιτρόπους Γιοχάνες Χαν και Λάζλο Άντορ για την συμβολή τους στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης και άσκησε κριτική στην ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα των έξι δισεκατομμυρίων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και της εφαρμογής ενός «σχεδίου Μάρσαλ», για επενδύσεις σε έργα υποδομής. Κάλεσε, τέλος, τον κ. Μπαρόζο να βοηθήσει ώστε «η Ευρώπη να ανακτήσει αυτό για το οποίο πήρε το Νόμπελ πέρσι το Νοέμβριο – την διατήρηση της ειρήνης με ενεργή αλληλεγγύη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαρόζο: “Βαρέθηκα να βλέπω υπουργούς να μεταθέτουν τις ευθύνες τους”

Μπαρόζο: Στρατηγικής σημασίας οι αγωγοί φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά

Μπαρόζο: Η Ελλάδα “ανακτά την εμπιστοσύνη” της ΕΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε